Victor Takala (Author's Website)

Driver Onlinegamer.se tillsammans med Max Collin och lider lite smått av storhetsvansinne. Tycker att Diablo 2 är ett mycket bättre spel än Ultima Online!

rss feed

Knights of the Frozen Throne

2017-08-18 | By | Add a Comment

Frostmourne hungers….

Dags för en ny expansion i det populära kortspelet Hearthstone. Den här gången är det Knights of the Frozen Throne med superskurken Lich King som intar spelbrädet. Som vanligt introducerar Blizzard ett antal nya kort och även i denna expansion kommer det nya funktioner och den här gången är det Lifesteal som gäller.

Efter att ha spelat ett par dagar och mött på ett antal kort med den här funktionen kan jag säga att det kan vara riktigt frustrerande att spela emot. Skadan som delas ut av kortet ges tillbaka i form av liv till spelaren.

Continue Reading

Resan till Un’Goro

2017-04-12 | By | Add a Comment

STAMPEEEEEDE! Un’Goro öppnar upp!

Un’Goro, ett av min favoritställen i Azeroth har släppts som expansion i Hearthstone. Temat är för er som inte känner till området dinosaurier och djungel mer eller mindre. Eller Jurassic Park i Azeroth fungerar det med. Som vanligt introducerar Blizzard ett antal nya kort och även i denna expansion kommer det nya funktioner som vi inte sett tidigare. Adapt är en nyhet som påminner om Discover, men här får du välja emellan tre alternativ vilket ger fler möjligheter att anpassa sitt spel efter situation. Ett par av Legendary korten som alla suktar efter är lite annorlunda den här gången. De har unika Questar där du uppfyller villkor som triggar igång en händelse, typ som att ge dig en extra spelrunda.

Hej då Kraken, hej Mammut!

Nu är det även dags att avsluta Year of the Kraken och hoppa på The Year of the Mammoth så korten för standard har bytts ut. Läge att bygga om sina lekar med andra ord. Jag valde att bygga en Mage deck med ett Quest kort, Open the waygate som ger dig en extra runda direkt efter din runda om du klarat uppdraget. Samt en Midrange Hunter deck.

Continue Reading

Mean Streets of Gadgetzan

2016-12-03 | By | Add a Comment

Mean Streets of Gadgetzan

Skumma typer rör sig på gatorna i Gadgetzan

Då var det dags igen för en ny expansion till Hearthstone. Känns som att det inte var allt för länge sen sist men nu har det kommit 132 nya kort som totalt förändrar rådande meta. Ett mönster spelare förhoppningsvis är vana vid det här laget. Dags att bygga om sina lekar igen! Storyn bakom expansionen är ett kriminella gäng som bråkar om territorium om makt i Gadgetzans slumkvarter där man som spelare allierar sig med någon av de tre gängen Grimy Goons, Kabal, eller Jade Lotus. Warriors! Come out and play! Ingen kommer att förstå den referensen…

hearthstone-screenshot-12-03-16-10-57-24

Ny spelmekanik har lagts till i form av att vissa kort innehar en ny typ av egenskap, lite som när man lade till Discover fast i det här fallet har varje gäng sin egna unika uppsättning kort och bara för vissa klasser. Kazakus som är chefen över trolldrycksmästarna Kabal kan bara läggas i Priest, Mage och Warlock lekar och det här kortet borde passa bra i en irriterande Reno lek!

Continue Reading

Stockholms Spelmuseum

2016-10-03 | By | Add a Comment

stockholms-spelmuseum

Förra veckan tog jag med mig min äldsta dotter och spanade in det nyöppnade Stockholms Spelmuseum i Vasastan. En bra studiedag för henne och en chans för mig att gotta mig i nostalgiska artefakter.

ingång

Stockholms Spelmuseum ligger i anslutning till speltidningarna Level och Robots lokaler och har en väldigt fin samling med retromaskiner, flera får man dessutom spela på! Bonus! Själv spelade jag ett par rundor Streetfighter och Metal Slug, medan dottern provade Super Mario World, Sonic och R-Type. Fint riggat och bra med yta att spela på, här kan man stanna länge. Glöm inte att testa det stora Space Invaders spelet vid ingången.
Continue Reading

One Night in Karazhan

2016-08-13 | By | Add a Comment

The_Opera

One Night in Karazhan vill se dig på dansgolvet

Då var det dags igen för Blizzard att släppa ytterligare ett äventyr till deras strategikortspel, Hearthstone. Den här gången bjuds det på ett 70-tals discodoftande tema innehållande en stor fest i Azeroth hemma hos ingen mindre än beskyddaren Medivh i Karazhan. ”One Night in Karazhan” innehåller precis som föregående expansioner ett gäng nya kort, utmaningar per klass och Heroic versioner av bossarna, som belönas med en ny kortbaksida om du klarar av att besegra alla. Första uppdraget är gratis medan varje del (eller vinge som det brukar heta) med tre bossar går att köpa för 700 guldmynt eller ca 70 kr men det går även att köpa hela paketet för runt 200 riksdaler.

Hearthstone Screenshot 1

Äventyret

Upplägget på storyn är att Medivh försvinner och i hans frånvaro löper magin amok på festen. Bestick och tallrikar blir till monster som du har som uppdrag att besegra. Lite som Disneys ”Skönheten och Odjuret” fast med lömska husgeråd som vill dig illa. Fast försöka få någon att gifta sig med ett odjur kanske inte heller är så snällt?

Continue Reading

NIOH

2015-12-07 | By | Add a Comment

9? Nej , NIOH!

Ett mörkt samurai-rpg, vad sägs om det? Taget säger jag. Man spelar som karaktären William, en sliten långhårig blond svärdfighter som dräper demoner i ett krigshärjat Japan. Låter kusligt ju likt mig! Eller ja, minus demoner då kanske. Och svärd. Och långt hår.

nioh-screen

Gänget bakom spelet är är inga andra än de legendariska Team Ninja, skaparna av den populära ninjasimulatorn Ninja Gaiden, Kou Shibusawa och Hisashi Koinuma ifrån KOEI TECHMO. Så den här kombon vet ju ett och annat om hur man skapar en svärdhuggare av hög kvalitet. Jag tycker mig också se en del influenser från From Softwares senare titlar och det är ju inte något som påverkar negativt. Spelet är exklusivt för Playstation 4 och för mig som är ett fan av Ninja Gaiden är det här rena julafton. Jag förutspår att NIOH kommer att hamna högt på den ökända Katana-skalan.

Minecraft: Story Mode Episode 2 släpps idag

2015-10-27 | By | Add a Comment

Fast Europa får vänta tills på fredag för att få kunna spela andra episoden av Minecraft: Story Mode – A Telltale Games Series

Nu kan du som också känner behovet av att ha ovannämnda spelet i fysisk utgåva, lägga dina vantar på ett exemplar då icke digitala affärer idag börjar sälja spelet i traditionell DVD/BR-skiva. Denna episod kallas för “Assembly Required” och ska enligt utvecklarna vara som ett helt annat kapitel, beroende på dina val i föregående episod. Spelet finns på alla aktuella plattformar, förutom Nintendo som fortsätter att spela svårflörtade.

Minecraft_JessesGroup_Screenshot-603

Ny trailer ifrån Mordheim

2015-10-09 | By | Add a Comment

En färsk trailer ger dig en överblick i kommande Mordheim: City of the Damned!

Det är goda tider för Warhammer fans, en hel julklappslista med datorspel kommer inom en snar framtid. Spelet är ett taktiskt RPG som har sin ursprung ifrån Mordheim som är ett brädspel ifrån Games Workshop och utspelar sig i Warhammers grymma värld som många av oss älskar. Du väljer ett av fyra Warbands (Sisters of Sigmar, the Cult of the Possessed, Skaven, Mercenaries from the Empire (Reiklanders)) som du plöjer dig fram med och uppgraderar genom olika sätt.

Mordheim tabletop game

Omslag ifrån originalspelet! OLD SCHOOL!

Ett smakprov av vad du kan förvänta dig av spelet som just nu finns som Early access för de som vill vara med på stört.

Fully customize your Warbands
Choose from a multitude of classes with unique abilities to create unique strategies
Take your troops to battle and test their synergy on the field
Gain experience to unlock Player’s special abilities
Spend the Wyrdstones to acquire powerful items and unlock more choices and features
Face other Player’s Warbands in head to head skirmishes and compete to own the leaderboards

Den fullständiga versionen är tänkt att släppas lös i början av november på PC om allt går enligt utvecklarens planer.

 

Grand Ages: Medieval

2015-10-09 | By | Add a Comment

Strategispel på konsol? Varför inte!

Grand Ages: Medieval är ett RTS som utspelar sig runt 1050 när folk gick omkring i pottfrillor och hinkar på huvudet, låter som hipster SoFo eller en Hammerfall spelning men vi snackar medeltiden här. Spelet som släpptes 25 september till PC har nu lanserats till PS4 med lite extra godis i form av en begränsad utgåva.

Features of Grand Ages: Medieval

  • Explore a gigantic game world of over 20 million square kilometres, plot strategically where to found important cities and defend your kingdom against foreign powers
  • Raise an army and fight your opponents with knights, archers and cavalry
  • Produce and trade 20 different goods to meet the demands of your citizens and soldiers: such as coal, fruits and pottery
  • Research and utilise 50 major technological advancement of the Middle Ages: including the three-field crop rotation, the low warp loom or the longbow
  • Face devastating natural disasters like storms, fires, volcanoes, droughts, earthquakes… or even the Black Death
  • Challenging Multiplayer Mode for up to 8 players

 

Paladins – Champions of the Realm

2015-09-23 | By | Add a Comment

 En rykande färsk video från kommande lagbaserade skjutaren, Paladins – Champions of the Realm gör entré

Jag förutspår att vi kommer att få se rätt många fler försök att haka på den något otippade trenden med lagbaserade shooters. Blizzard skakade om påsen rejält med sin satsning på det Team Fortress 2-inspirerade Overwatch och Hi-Rez Studios verkar också vilja haka på. Utvecklaren tar dock en liten annan riktning med att slänga in influenser från strategikortspel, också en genre som Blizzard har ett hyfsat populärt spel inom. Nu fattas det bara en hattgenerator och vi har ett spel! Spelet släpps någon gång 2016 och man blir ju lite sugen på att testa när man ser videon, lagbaserade shooters är jag nog inte ensam om att uppskatta.