Stefan Lundmark

rss feed

Blizzard “lajvpuffar” för Heart of The Swarm

2013-02-26 | By | 3 Comments

Heart of the swarm.
Klockan 21:00 ikväll publicerar Blizzard ytterligare en trailer från expansionen Heart of the Swarm till Starcraft 2. Trailern som ska visas är döpt till Vengeance och för er som sitter fast i SC2-träsket torde titeln vara förklaring nog.

Det som också sänds  är en diskussion om expansionen och en uppvisningsmatch kommenterad av giganterna John “TotalBiscuit” Bain och Shaun “Apollo” Clark. Känner du för att delta med frågor så släng på en #Vengeance på ditt Twitterinlägg.

Eventet hittar du här

Lite bilder från DH

2012-04-21 | By | Add a Comment

image

image

image

image

Jag vill ha OST!!!!!

2011-07-19 | By | 1 Comment

Det här är en bakvänd kontaktannons där jag vill att OST tar kontakt med mig.

Nu gäller det inga konstiga fetischer eller annat skumt utan det handlar om starcraft. Efter att ha kollat på bitar av cupen, inte klar än, så inser jag att det var tur för mig att jag drog mig ur men det hindrar inte mig från att vilja bli bättre. Det är där du kommer in ost.

Jag behöver en coach!

När katten är borta

2011-07-08 | By | 1 Comment

Som ni säkert märkt har det inte hänt så där värst mycket på Onlinegamer på senaste tiden. Så här i sommartid finns det mycket annat som tar redaktionens tid i anspråk och det är då somliga (läs jag) tar chansen att visa framfötterna på förstasidan som inte i vanliga fall skriver så där värst mycket mer än blogginlägg eller gör någon skum film inför lan.

Vi i redaktionen är bra mycket bredare när det gäller spel än vad vi i vanliga fall publicerar och då Max är iväg och bygger Lego i Danmark och övriga skribenter ser ut att ha loggat av och gör annat tar jag chansen och skriver lite om sånt som vi i vanliga fall inte rapporterar så där värst mycket av.

Continue Reading

Insnöad mitt i sommaren

2011-07-07 | By | 2 Comments

Det är något speciellt när man blir lite så där lagom galen i ett spel Sak samma om det beror på att spelet är bra eller om det handlar om att knäcka koden. Yngsta, som för övrigt fyller 14 i morgon och antagligen kommer att bli alla nördars våta dröm med tanke på hur galen hon är i spel i alla dess former, har blivit biten av SC2.

Det är något speciellt med att gå ifrån att sitta ensam i sin “man cave” och spela spel samtidigt som det övriga östrogengänget fnissar åt Desperate Houswifes eller någon annan serie jag inte ens vågar erkänna att jag kan namnet på till att ha lyckats splittra ligan och ha en hängiven nörd i sin närhet som till och med surfar youtube efter Day9 för att kolla på Starcraft.

Så hur gjorde jag?

Det var rätt enkelt egentligen. Tjejen gillar spel och är en överdängare på att spela scout i TF2. Hon har en längre tid manglat Left 4 Dead 1 och 2 och är inte så där jättesvårflörtad så länge det handlar om att skyffla pixlar så det jag gjorde var helt enkelt att jag fick henne att spela mot en enkel datormotståndare och satt bredvid och coachade henne med mina simpla kunskaper och fick henne att se tjusningen med det hela. Det jag fick ignorera var uttalanden som att Maurader var söt och att basbyggandet var ganska likt sims.

Baksidan med hela projektet är att hon tycker att min klass, Terran, är OP och tråkig att spela för dom har tråkiga units.

Priset togs i bilen idag på väg till badet när hon sa “Pappa, finns det Overlordballonger?”

Så, vad gjorde jag när jag dumpat frun och yngsta på stranden? Åkte och shoppade sc2 såklart! Yngsta blir ju “fjårtis” i morgon och kan äldsta köpa en Justin Bieber affisch till mig när jag fyller år kan jag shoppa sc2 till yngsta. Blir ju en så kallad present till mig själv. Snart har jag någon jag kan styra och ställa över i 2vs2.

Tills den dagen när hon manglat en 40-80 timmar och börjar rätta mig på buildorders och att hellions inte är så där värst vassa mot Protos.

 

 

TF2 sätter trenden, mer F2P!

2011-07-07 | By | 3 Comments

Norge är inte bara ett land som har olja och rolig dialekt. De har också några hyfsade spelmakare och i kölvattnet av Valves succébeslut att göra spel till Free To Play har man bestämt sig för att apa efter.

Continue Reading

Bli coachad av dApollo

2011-07-04 | By | 1 Comment

Nu finns chansen för dig som stagnerat i din utveckling i StarCraft 2 att bli bättre. Med en coach som pekar ut vad du gör fel eller vad du ska fortsätta göra rätt kommer din framfart på den europeiska stegen ta fart igen.

Coachen jag talar om är dApollo som senast kunde ses “casta” matcher på Dreamhack ihop med Day9.

“I was a total noob at first, going for mass marines ect. That did work in the bronze leage for awhile, but then I got kinda stuck in there. I took two lessons with Apollo and got waaaaaaaaaaaaaaaaay better. I’m now going against gold leagers and beating them 80% of the time. For someone coming out of the Bronze leage that’s huge. I can totally recommend Apollo, he’s fun, explains it all, and when you have a question when your lesson is done, you can always ask him.” – Niek van Rijswijk

Om du är som jag och inte har de där jätteambitionerna att bli världsbäst kan du i alla fall ta del av en session där dApollo coachar TotalBiscuit, som för övrigt tog hand om andrastreamen på DH, till ett mycket bättre resultat än han brukar ha. De lärdomar jag drog av hans coaching i följande rullar på youtube gav mig 2 vinster som jag i annat fall inte hade tagit.

 

Bli coachad av dApollo

 

Team Fortress 2 regerar!

2011-07-02 | By | 4 Comments

Går det att beskriva Valves hyss med att släppa TF2 som gratislir som något annat än en succé?

När det gäller spel från Valve vet vi alla att de är klara när de är klara, Counter-Strike fortsätter att spelas och att övriga spel är klara när de är klara.

Det som vänt lite upp och ned på i alla fall CS-regeln är att Team Fortress 2 släpptes som gratisspel och har sedan släppet dominerat statistiken.

Vid vissa tidpunkter på dygnet har TF2 haft fler spelare än CS 1,6 och CS Source tillsammans.

Continue Reading

Portal vs Half Life 2

2011-07-01 | By | 6 Comments

Dagens lilla inlägg går inte att fejka till som att det är en krönika eller liknande utan får helt enkelt stå på egna ben som någon form av blogginlägg.

Äldsta hade lyckats vrida armen på hustrun och ville åka på shopping i Farsta centrum och då jag själv var lite sugen på att hitta sommarstrumpor, soft airgun samt något sjukt semesterspel var jag inte så där jättesvårövertalad att agera chaufför.

För att jag inte skulle ha så jättetråkigt lyckades jag manipulera yngsta att också hänga med även om hon inte var så sugen.

Väl hemma så kändes det som om jag var tvungen att ge något tillbaka och hennes tjat om att jag skulle spela Portal med henne bredvid kändes som en ganska enkel pay-back.

Hon satt och fnissade glatt då jag inte hajade någon skum bana samt var nog på det stora hela rätt nöjd med att jag inte greppade hela konceptet med Portal. Min hämnd var lika enkel som snillrik. Tvinga henne att spela Half Life 2.

Hon har kommit en bra bit och jag slutade lira Portal på bana 14. Känns som det är mer drag i att harva ladder i SC2 än att panga portal.

En krönika om stegar

2011-06-29 | By | 1 Comment

Att spela på en stege lärde jag mig redan 1980 men då var det i parkleken i vårberg och då kallades stegen för barometer.
Man fick utmana 2 spelare framför sig och fick sedermera utmaningar från placeringarna strax nedanför. På den tiden spelades pingis till 21 och man hade 5 servar.

Clanbase har jag goda minnen ifrån men då får vi gå tillbaka så långt som till Counter-Strike och beta 5 tiden.
Allt kollande vilken plats motståndarna låg på, vilka de hade mött osv. fick en att nästan bli som en bookmaker på speed. Att sedan spela matcherna och bli förvånad över att placeringen inte betydde ett skit och att man åkt på ett nytt gäng som ville upp och som fullständigt körde över det egna laget var lika tråkigt som att Duke Nuke inte kom ända fram…

Continue Reading