Max Collin (Author's Website)

Grundade Onlinegamer.se i november 2007. Tror fortfarande att Ultima Online är världens bästa spel. Twittrar som @Onlinegamer_SWE

rss feed Facebook Twitter LinkedIn

Fransk seger i Dreamhack Masters

2017-09-03 | By | 1 Comment

Foto: Jennika Ojala/Dreamhack

Det blev varken svensk eller dansk seger i söndagens final av Dreamhack Masters i Malmö. Den 250.000 dollar tunga prispotten gick istället till franska G2, efter storspel både mot NiP i semin och North i finalen.

Stämningen i Malmö Arena har varit hög hela helgen. Varje match har fyllt arenans sittplatser till bredden och fansen har verkligen gjort allt för att få sina idoler att överprestera.

Självklart hade jag hoppats på en svensk seger, men efter att NiP åkte ut var det inte lika viktigt vilka som vann. Att vinsthoppet ändå föll på North beror förmodligen på att de härrör från Danmark. Men en sådan vinst blev det dock inte. Fransmännen spelade tajt och danskarna hade svårt att tränga igenom försvaret på båda kartorna. Särskilt G2:s KennyS briljerade med awp:n och gjorde framryckningarna näst intill omöjliga.

Nu är det dags för efterfest. Jag och Jonas laddar med en liten tupplur, sen ska finbyxorna på!

Bilder från Dreamhack Masters

2017-09-03 | By | Add a Comment

Svenska Counter-strikelaget NiP lyckades inte knipa finalplatsen i Dreamhack Masters i Malmö. Istället står vårt nordiska hopp nu till danska North, som nu tar sig an G2 i vad som förhoppningsvis blir en episk final med många snygga frags.

Orkar du inte ratta in Dreamhack Masters på Twitch kan du alltid ta en titt på bildarkivet nedan för att få en uppfattning om känslan som råder på Malmö Arena.

Continue Reading

Dags för lite Counter-Strike

2017-09-02 | By | Add a Comment

Photo: Jennika-Ojala / Dreamhack

Just nu pågår Dreamhack Masters i Malmö. Där har världens främsta Counter-Strike-lag samlats för att slåss om den 250.000 dollar tunga prispotten.

Min egen historia med Counter-Strike startade redan för 17 år sedan. Som osnuten 26-åring tog den tidiga betaversionen av Half-life-modden mig med storm, och snart var klanen [FADER] ett faktum. Som klan gjorde vi allt för att sprida vår faderliga vishet till de förvirrade ungdomar som härskade på de svenska servrarna. Men bra blev vi aldrig. Vi nöjde oss med att ha kul.

Den senaste iterationen av Counter-strike har epitetet Global Offensive och är en betydligt mer polerad upplevelse än det spel jag och mina klanmedlemmar försökte behärska. Och för att lyckas idag krävs mer än bara några enskilda träningskvällar i veckan. De lag och spelare som ligger i världstoppen omges av en företagsstruktur som möjliggör, och kräver, dagliga träningspass.

Första tiden i CS:GO:s historia dominerades av svenska Ninjas in Pyjamas (NiP) – en klan som tillhörde världstoppen redan under den gamla eran. I takt med att prispottarna höjts och antal tävlingar ökat har fler lag velat vara med och slåss om pengarna. SK, Faze, Cloud9, G2, NaVi är alla stora på världsscenen och även om NiP fortfarande är starka är de långt ifrån självklara vinnare.

Dreamhack Masters i Malmö gästas av över 10.000 besökare. Två av dessa är jag och Jonas “P4” Degerström. P4 har lovat att lotta ut ett CS-skin värt ca 50 usd under helgen. Håll utkik här på Onlinegamer för mer information.

 

Hundratals miljoner kronor åt nordiska spelutvecklare

2016-09-12 | By | Add a Comment

mikkel weider og martin walfisz web
(Foto: Nordisk Film)

Egmont lägger “flera hundra miljoner kronor” i potten till jättefonden Nordisk Film Games, vars syfte är att finanisera etablerade nordiska spelutvecklare. Mediejätten har knutit veteranen Martin Walfisz (Massive, The Game Assembly, Planeto mfl) till projektet, som enligt utsago ska finanisera sitt första projekt redan innan årsskiftet.

-Hur lägger jag vantarna på pengarna? kanske du frågar. Genom att vara en etablerad studio som släppt ett par spel och som har mellan 5 till 100 medarbetare. Inget för den svåra indieutvecklaren med andra ord.

Martin Walfisz berättar att Egmonts satsning fokuserar helt på spel och spelutveckling och att investeringarna är långsiktiga, till skillnad från riskkapitalfonder som vanligtvis har en uttalad strategi att få tillbaka pengarna inom fem år.

“Våra investeringar ska vara långsiktiga, men givetvis också lönsamma”‚ berättar Martin Walfisz för Di Digital.

#Spelångest del 8 – Sexiga kalkylblad

2016-03-16 | By | Add a Comment

Okej, jag erkänner. The Division är kul. Jag påstod ju i avsnitt fyra att det var lite småtråkigt, men nu har jag ändrat mig. Det var länge sedan jag hade så roligt i ett onlinespel.

Men konsten tillät mig inte att njuta för länge. Det fanns fler spel att upptäcka. Jag tog mig en titt i härligheter som Deadlight, Defcon, Defense Grid 2 och den våta drömmen för alla kalkylbladsfetischister där ute – Democracy 3.

#Spelångest del 7 – En påse skit-simulator på pc

2016-03-10 | By | Add a Comment

Aaaah, jag ligger efter! Om jag ska lyckas spela alla mina Steam-spel det här året får jag INTE göra som jag gjorde förra veckan: prioritera andra saker i livet! Men nu blev det så, och det innebär att jag måste öka på kvoten av spel per vecka för att hinna.

I det sjunde avsnittet av Spelångest funderar jag högljutt om varför Darksiders och Darksiders 2 är bättre än Dark Souls, samt tar några snabbtittar i de virtuella världarna hos Darwinia, Dead Island och Rocket League. Hoppas det smakar!

Virtuell rundtur hos Paradox Interactive

2016-03-07 | By | Add a Comment

Screenshot_1

Hur ser det ut hos ett framgångsrik företag i spelbranschen egentligen? Är det bollbad och kattungar i varenda hörn?

Med hjälp av kraften från Google Maps kan du nu ta en virtuell rundtur i svenska Paradox Interactives lokaler. Åtminstone den större delen av dem.

Tips: Vill du kika på utvecklingsteamets hörna, gå in i hissen så kommer du automatiskt upp till deras våning.

(Hur många gånger kan du hitta figuren från Magicka?)

#Spelångest del 6 – Culling of the Dark Souls!

2016-02-23 | By | Add a Comment

Veckans Spelångest är här! Helga gudarna! Som ni har väntat. Mitt projekt att spela samtliga ospelade spel i mitt Steam-bibliotek fortlöper enligt planerna, och ingen är mer förvånad än jag.

Så vad bjuder detta avsnitt på då? Jo, bland annat gamla klassiska och knepiga Commandos: Behind Enemy Lines och andra världskrigs-RTS:et Company of Heroes. Samt adrenalinstinna Crysis 2 och galna kosjukesimulatorn Culling of the Cows. Sist ut försökte jag mig på Dark Souls, men blev arg och slutade innan blodtrycket steg till farliga nivåer.

Titta på klippet, och glöm inte att prenumerera!

#Spelångest del 5 – Heeeeelt värdelöst!

2016-02-16 | By | Add a Comment

Man ska ha ett nyårslöfte för då händer det grejer. Runt nyår beslutade jag mig för att spela alla mina ospelade spel på Steam, och sedan dess har jag prickat av det ena spelet efter det andra. 

Nu har det gått fem veckor, och jag har stött på både bra och dåliga upplevelser. Men frågan är om inte denna vecka bjöd på det sämsta spelet hittills. Vilket det är ser ni i videon ovan. Det märkliga är att det fått skyhöga betyg bland Steams användare. Jag kanske bara är gammal…

Continue Reading

#Spelångest del 4 – Det här går ju som på räls!

2016-02-09 | By | Add a Comment

Fyra veckor in och jag börjar redan se mig om efter andra spel!? Jag ägnade några timmar åt betaversionen av The Division förra helgen, men det hindrade mig inte att köra ytterligare fem spel från min ospelade-spel-lista. Bra jobbat, Max! Det här går ju som på räls!

Spelskörden denna vecka bestod av: