Alexander Baxter

Är en skapare och njutare av spel i alla dess former.
Har tagit Kandidatexamen i speldesign och projektledning och vidareutvecklar mina färdigheter på YH-utbildningen på Futuregames.

rss feed Twitter YouTube

Passa på: Humble Unreal Engine Bundle

2016-11-13 | By | Add a Comment

humbleunrealbundle

Det senaste Humble Bundle grabbarna erbjuder är en blandad kompott med Unreal spel, varav dem flesta jag faktiskt har spelat och starkt kan rekommendera. Pengarna får du också själv välja hur de fördelas mellan utvecklare, välgörenhet och humble bundle grabbarna.

I vanlig Humble Bundle-manér så erbjuds spelen i tre olika etapper.

Continue Reading

Battlerite: Förhandstitt

2016-10-28 | By | Add a Comment

BattleriteHeader

Skövde-baserade studion Stunlock Studios har släppt uppföljaren till deras debut spel Bloodline Champions. Men kommer Early Access titeln Battlerite ha samma djup som andra mobas där spelare typiskt sänker tusentals timmar?

Continue Reading

Titanfall 2 blir utan Season pass

2016-10-28 | By | Add a Comment

Titanfall2Poster

Respawn Entertainment har i ett utlåtande sagt att deras nysläppta titel Titanfall 2 kommer vara helt utan season pass. Markerar detta en ny trend hos spelutvecklare?

Continue Reading

OG Plays: TransOcean 2: Rivals

2016-06-02 | By | Add a Comment

Alex och Johanna testar på livet som Båttransportsmagnat i TransOcean 2: Rivals, som är en uppföljaren till Deck13 Hamburgs TransOcean: the Shipping Company.

Ända sedan  Mulle lärde oss bygga båtar, bilar, rymdskepp och hus med tillhörande utedass under 90-talet så har simulatorer varit stadig diet för den svenska gamern. Hurvida detta är värt att spela dock beror på hur bred din definition av ett spel är.

Recension: Hitman – Intro pack

2016-05-02 | By | Add a Comment

Nya Hitman har varit ute i lite en över en månad, men med ett nytt episodiskt format kommer nya utmaningar. Hur mäter sig egentligen detta nya Hitman mot sina föregångare.Heetman

Danska spelstudion IO Interactive är mest kända för dess ikoniska Hitman-serie, men de har även gangsterpangaren Kane & Lynch: Dead Men och dess uppföljare Kane & Lynch 2: Dog Days samt det något underskattade Freedom Fighters i portfolion. Kronjuvelen är dock Hitman, och nu är det alltså återigen dags att raka skallen och kallblodigt finslipa dina lönnmördarkunskaper.

Continue Reading

OG Plays: Zheros

2016-05-01 | By | 1 Comment

Jag och min lillebror Aidan vässar knogarna och tar oss an Rimlight Studios beat-em-up Zheros.

Intrycken var mestadels positiva, med många jämförelser med Castle Crashers mellan utdelade käftsmällar.

OG Plays: Bus Simulator 2016

2016-03-24 | By | Add a Comment

Buss eller godis! Alex och Johanna tar en titt på ett spel som försöker simulera det glamorösa livet som busschaufför.

Stillalive Studios har fått mycket lovord för sitt debutspel, Son of Nor. Men i en marknad översaturerat med Simulatorspel hur bra är deras nysläppta Bus Simulator?

Simulator spel finns det som sagt gott om. Spel kan simulera hur det är att vara Soldat, Tåg, lastbil, bus chaufför. Det finns tillochmed en get simulator.

Bus simulator är en i mändgen, men är varken säskilt bra eller dåligt utan mestadels mediokert. Med modstöd och mer content från utvecklaren så kan det bli bättre.

Recension – Stairs

2016-03-11 | By | 2 Comments

I skuggan av vinterkylans mörker tänkte jag att det finns ingen bättre tid att ta en titt på skräckspelet Stairs, den svenska indiestudion GreyLight Entertainments debutspel. Kanske har jag drabbats av övermod efter att ha recenserat White Night? Läs vidare om ni törs.

Stairs-header

I Stairs presenteras du inför en väldigt simpel premiss. Du spelar som en journalist som beger sig till en övergiven fabrik för att undersöka mordet på en flicka, samt det spårlösa försvinnandet av de tre män som förde bort henne.

Stairs-Murderscene  Stairs-Chairs

Efter en kort promenad genom en mysig skog, och lite snokande i en mycket mindre mysig övergiven fabrikkällare, så visar det sig att någon typ som definitivt inte har sökt bygglov hos staten har gått och byggt en bunker under fabriken.  Säkerligen flytt undan skatteverket också. Man beger sig självfallet ner i bunkern och stöter på den Twilight Zoniga trappan som spelet får sitt namn av.

Continue Reading

Recension: Magicka 2

2016-03-07 | By | Add a Comment

Idag så ska jag försöka svara på frågan; Hur mäter sig det gamla Magicka emot dess uppföljare Magicka 2.

Magicka2-TitleScreen

Magicka 2 har inte utvecklats av Arrowhead som låg bakom originalspelet- utan av Pieces Interactive. Dock så är detta inte första gången Pieces har utvecklat Magicka-relaterat material. De har även gjort DLC till det första spelet, däribland tre av de större expansionerna; Other Side of the Coin, Dungeons and Gargoyles och Dungeons and Daemons.

Magicka-spelen är svåra att definiera. De lånar flitigast av Action RPG-genren, dock utan den närapå kleptomaniska fokusen på loot som Diablo-osande spel ofta annamar. Magicka 2, likt sin föregångare, spelas från ett fågelperspektiv och man styr en liten trollkarl genom ett fantasy-landskap vars presentation doftar lika delar satir som hyllning till fantasy-genren då de små magikerna likt många av spelarna behandlar deras otroliga krafter med otroligt lite vett.

Continue Reading

Recension: Vermintide

2015-11-18 | By | Add a Comment

VerminTideTitel

Alexander har spenderat åtskilliga timmar åt att slakta och bli slaktad av diverse råttmän i Fatsharks senaste succéspel Vermintide och delar här med sig av sina intryck.

Warhammer-licensen har länge levt i skuggan av den mer kända scifi-spinoffen Warhammer 40k. Båda dessa har grunden i figurspel. Men Warhmmer 40k har även diverse datorspel. Strategispelet Dawn of War och actionspelet Spacemarine är två av de mer kända. Men Warhammer Fantasy, som är orginalet, kan klassificeras som väldigt mörk fantasyvärld som är på väg mot undergången (om End Times i titeln var otydligt).

Continue Reading