Knights of the Frozen Throne

2017-08-18 | By

Frostmourne hungers….

Dags för en ny expansion i det populära kortspelet Hearthstone. Den här gången är det Knights of the Frozen Throne med superskurken Lich King som intar spelbrädet. Som vanligt introducerar Blizzard ett antal nya kort och även i denna expansion kommer det nya funktioner och den här gången är det Lifesteal som gäller.

Efter att ha spelat ett par dagar och mött på ett antal kort med den här funktionen kan jag säga att det kan vara riktigt frustrerande att spela emot. Skadan som delas ut av kortet ges tillbaka i form av liv till spelaren.

De nya legendariska korten är även denna gång en ny typ, de kan omvandla din hjälte till en Death Knight byter ut din Hero power till en bättre. 
Mageklassen till exempel får en riktigt bra Hero power. Hennes Fire bolt fryser nu också fienden och skulle den även döda en minion med kraften så läggs en Water elemental upp med på bordet samt så ges nu Lifesteal på alla hennes elementals. Rätt så jäkla stark helt enkelt. Lich King verkar också vara ett givet kort för alla lekar. Hittills har jag spelat en Dragon Warrior deck som känns stabil, har även prövat med en Hunter deck men ingen lycka med den men skam den som ger sig!

Äventyrsdags!

Den här gången är det ju inte bara boosterpacks som gäller utan även en ny storyline med soloquestar. Kort och gott så ska man besegra Lich King och hans bossar i Icecrown, precis som i World of Warcraft expansionen Wrath of the Lich King. Äventyret är gratis och efter prologen så får du ett slumpmässigt utvalt Death Knight-kort. Jag hade turen att få Frost Lich Jaina som kommer att användas flitigt. Varje vinge avklarad ger dig ett boosterpack och följer samma typ av upplägg som tidigare soloquestar. Du behöver helt enkelt ha koll på deras Hero power och matcha deck för att besegra bossen.

Komplett lista med Death Knight-korten

  • Deathstalker Rexxar
  • Frost Lich Jaina
  • Shadowreaper Anduin
  • Malfurion the Pestilent
  • Bloodreaver Gul’dan
  • Uther of the Ebon Blade
  • Thrall, Deathseer
  • Scourgelord Garrosh
  • Valeera the Hollow

Allt som allt är Knights of the Frozen Throne en rolig expansion med mycket innehåll gratis eller som du kan spela dig till via soloquestar. 40 st pack för runt 450 riksdaler för den som vill ta snabbare väg till att utöka sin kortsamling.

 

Filed in: Spelnyheter

About the Author (Author Profile)

Driver Onlinegamer.se tillsammans med Max Collin och lider lite smått av storhetsvansinne. Tycker att Diablo 2 är ett mycket bättre spel än Ultima Online!

Comments are closed.