Sega-spel gratis till mobilen

2017-06-26 | By

De klassiska spelen från Segas konsoler ska nu släppas till mobiltelefoner för spelare att ladda ner och spela gratis.

För några dagar sen började spelföretaget Sega släppa spel ur sin spelsamling, som de kallar för Sega Forever Collection, gratis till mobiltelefoner. Samlingen består av Segas gamla spel, som först gjordes till bl.a. konsolerna Sega Master System, Sega Mega Drive och Sega Dreamcast, för att nämna några stycken. Än så länge är det bara ett fåtal spel från samlingen som har släppts, men Sega har lovat att släppa fler varje månad. Än så länge finns dessa spel att ladda ner:

  • Sonic, The Hedgehog
  • Phantasy Star II
  • Comix Zone
  • Kid Chameleon
  • Altered Beast

Vissa spel ska ha gjorts om en aning för att anpassas till mobiltelefonernas funktioner, som t.ex. pekskärm och minneshantering för save-filer. Även reklam har klämts in för att hålla kostnaderna nere för både användare och Sega själva, men dessa går att bli av med om spelaren är villig att betala en avgift. I övrigt ska spelen vara precis som dem var när dem först släpptes till Segas gamla konsoler och ska även vara kompatibla med externa handkontroller och kunna spelas offline.

Än så länge är spelen bara gratis till mobiler med operativsystemen Android och iOS och kan laddas ner från deras nedladdningstjänster, men rykten går om att Sega planerar att göra spelen gratis till andra operativsystem samt spelkonsoler och speltjänster i framtiden.

Filed in: Det här är inte en recension, Gratis är gott, Spelnyheter | Tags: , , , , , , , ,

About the Author (Author Profile)

Galen spelnörd med ett gott sinne för detaljer, som bl.a. gillar att skriva, läsa och syssla med hantverk. Frilansar inom spel och multimedia och kan ibland synas på konserter, mässor eller nära ett fönster/utomhus i åskväder med en kamera... Favoritspel: Monkey Island (allihop), The Sims (PC-spelen samt The Sims Medieval), Starship Titanic, Mortal Kombat, Heroes of Might & Magic och många fler...

Comments are closed.