Mario + Raving Rabbids = SANT!

2017-06-20 | By

I maj avslöjades det att företagen Nintendo och Ubisoft gått ihop för att föra samman sina mest kända spelserier, Super Mario Bros. och Raving Rabbids, i ett och samma spel.

Spelet, som har fått namnet Mario + Rabbids Kingdom Battle, handlar om hur Ubisofts galna kaniner har hamnat i Marios värld och ska nu, tillsammans med Mario och hans vänner, bege sig ut på äventyr för att stoppa fiender som också har hamnat i samma värld.

8-Epic-Heroes
Karaktärerna man kan spela med ser ni här ovan. Som ni ser, är Ray-Man tyvärr inte med.

Dem som har spelat tidigare Mario-spel lär känna igen sig i den färgglada grafiken och utseendet på barnorna, där man kan springa runt från plats till plats. Men dem som har Raving Rabbids-spel vet redan att det krävs mer än hopp (bokstavligt skrivet) för att klå upp fiender. Därför är varje karaktär beväpnad med någon form av vapen.

Det krävs mer än blommor för att ge Mario den eldkraft han behöver här.

Trots att spelet ser ut att vara en vanlig plattformare, beskrivs Mario + Rabbids Kingdom Battle som ett taktisk RPG. Ubisoft har använt sig av spelmotorn Snowdrop, som tidigare har använts för att göra spelet Tom Clancy’s The Division, för att skapa spelet och striderna ska vara turbaserade. Trots detta, ska mer än en spelare kunna vara med och spela. Dessutom har varje spelkaraktär egna förmågor som spelarna kan utnyttja under striderna.


Otroligt nog, förstår även Rabbids värdet av att kunna spela säkert.

Spelet visades även upp under årets E3-mässa, där denna trailer visades.

Mario + Rabbids Kingdom Battle släpps endast till Nintendo Switch den 29 augusti i år och är kompatibel med Amiibo-figurer av karaktärerna som är med i spelet.

 

Filed in: Det här är inte en recension, Spelnyheter | Tags: , , , , , , ,

About the Author (Author Profile)

Galen spelnörd med ett gott sinne för detaljer, som bl.a. gillar att skriva, läsa och syssla med hantverk. Frilansar inom spel och multimedia och kan ibland synas på konserter, mässor eller nära ett fönster/utomhus i åskväder med en kamera... Favoritspel: Monkey Island (allihop), The Sims (PC-spelen samt The Sims Medieval), Starship Titanic, Mortal Kombat, Heroes of Might & Magic och många fler...

Comments are closed.