Resan till Un’Goro

2017-04-12 | By

STAMPEEEEEDE! Un’Goro öppnar upp!

Un’Goro, ett av min favoritställen i Azeroth har släppts som expansion i Hearthstone. Temat är för er som inte känner till området dinosaurier och djungel mer eller mindre. Eller Jurassic Park i Azeroth fungerar det med. Som vanligt introducerar Blizzard ett antal nya kort och även i denna expansion kommer det nya funktioner som vi inte sett tidigare. Adapt är en nyhet som påminner om Discover, men här får du välja emellan tre alternativ vilket ger fler möjligheter att anpassa sitt spel efter situation. Ett par av Legendary korten som alla suktar efter är lite annorlunda den här gången. De har unika Questar där du uppfyller villkor som triggar igång en händelse, typ som att ge dig en extra spelrunda.

Hej då Kraken, hej Mammut!

Nu är det även dags att avsluta Year of the Kraken och hoppa på The Year of the Mammoth så korten för standard har bytts ut. Läge att bygga om sina lekar med andra ord. Jag valde att bygga en Mage deck med ett Quest kort, Open the waygate som ger dig en extra runda direkt efter din runda om du klarat uppdraget. Samt en Midrange Hunter deck.

Hunter decken kändes rätt stabil i början tills man började möta lite bättre motstånd. Av tio rundor vann jag åtta. Den andra leken var lite segare, men det har nog mycket med att spelsättet skiljer emellan de två. När man väl får skörda frukten av sitt sitt Quest card så brukar det oftast betyda vinst.

Man möter på många lekar ifrån tidigare expansioner vilket är ett bra tecken egentligen. Det skapar en större dynamik i spelet än om alla hade kört på det senaste. Med den här expansionen tycker jag mig känna bättre balans emellan lekarna. Men det betyder inte att vi inte kommer att få se ett par lekar som dominerar. Jag hade inga problem med att möta en Jade Druid till exempel.
Expansionen köper man genom att köpa de nya packen och det finns bundle som vanligt för runt 450 riksdaler och då får man 50 stycken pack. Alla spelare får också tre pack gratis genom att starta spelet.

Filed in: Recensioner, Spelnyheter | Tags: ,

About the Author (Author Profile)

Driver Onlinegamer.se tillsammans med Max Collin och lider lite smått av storhetsvansinne. Tycker att Diablo 2 är ett mycket bättre spel än Ultima Online!

Comments are closed.