Passa på: Humble Unreal Engine Bundle

2016-11-13 | By

humbleunrealbundle

Det senaste Humble Bundle grabbarna erbjuder är en blandad kompott med Unreal spel, varav dem flesta jag faktiskt har spelat och starkt kan rekommendera. Pengarna får du också själv välja hur de fördelas mellan utvecklare, välgörenhet och humble bundle grabbarna.

I vanlig Humble Bundle-manér så erbjuds spelen i tre olika etapper.

För en ynka dollar får du: Killing Floor, Dangerous GolfShadow Complex: Remastered.

Killing floor är en förstapersonspangare där du och en grupp kompisar måste överleva våg efter våg av mutanter som stiger i svårighetsgrad ju längre du överlever. Det går att skräddarsy upplevelsen efter hur svårt du vill att det ska vara. Det finns en uppföljare, för en dollar kan det vara värt att testa originalet först.

Shadow Complex: Remastered har jag inte personligen spelat ännu, men det har tagits emot väl. Det finns även snack om en eventuell uppföljare. Inför att remastered versionen skulle släppas så vet jag att Epic Games gav ut det gratis på sin egna launcher (troligen för att locka folk att använda den).

För ca fyra dollar får du: The Vanishing of Ethan Carter,  ADR1FT, The Mean Greens: Plastic Warfare.

Av dessa tre har har jag bara spelat en. Den bortglömda The Mean Greens; en tredjepersonspangare där två lag bestående av plast-soldater som slåss mot varandra i förstorade vardagsmiljöer. Stilen känns väldigt Toy Story och det skapar en skarp kontrast till mestadels av vad shooter genren har att erbjuda. Tanken var att jag skulle skriva om den vid release. Men spelarbasen var så liten att jag inte hittade någon att spela med och det fanns ingen single player komponent att recensera. Jag tänker passa på att spela det nu när det finns ett influx av nya spelare.

För tio dollar får du också The Culling.

Tio dollar är ändå en hundralapp, men The Culling tillsammans med allt annat man får känns klart värt det. Jag köpte spelet vid release och har spelat liknande spel som DayZ (både standalone och modden till Arma2), H1Z1 med mera. Skapat från början att vara ett herre-på-täppan spel. Inspiration tagen från japanska filmklassikern Battle Royale och den mer moderna tolkningen Hunger Games känns påtaglig. Du kan spela ensam eller i lag om två, men hur du än spelar så är det enda sättet att vinna att vara sist kvar.

Med nio dagar kvar tills tiden går ut så finns det gott om tid att fundera på saken.

Filed in: Spelnyheter | Tags:

About the Author (Author Profile)

Är en skapare och njutare av spel i alla dess former. Har tagit Kandidatexamen i speldesign och projektledning och vidareutvecklar mina färdigheter på YH-utbildningen på Futuregames.

Comments are closed.