Titanfall 2 blir utan Season pass

2016-10-28 | By

Titanfall2Poster

Respawn Entertainment har i ett utlåtande sagt att deras nysläppta titel Titanfall 2 kommer vara helt utan season pass. Markerar detta en ny trend hos spelutvecklare?

Personligen hoppas jag fler utvecklare av multiplayer spel följer detta mönster. Både Modern Warfare och Battlefield har en tendens att dela upp sin spelarbas varje gång de släpper en expansion. Tyvärr så tror jag det är osannolikt, då jag misstänker att den sanna anledningen till varför Titanfall 2 inte kommer få ett season pass helt enkelt är att det inte kommer vara lönsamt. Första Titanfall fick sitt Season pass släppt gratis efter spelet varit ute ett år, troligen för att alldeles för få köpte det.

Problemet med ett Season pass är i grund och botten att du betalar för någonting som inte finns ännu. Men det kan också slå tillbaka på utvecklaren om inte tillräckligt många vill köpa deras season pass. Titanfall var inte ensam om detta. Battleborn föll i samma fälla, likaså Evolve som är ökänd för att ha haft den värsta lanseringen på länge, där spelare var tvungna att köpa spelet tre gånger om om de ville ha allt innehåll.

För utvecklaren uppstår problemet om de inte tjänar pengarna på sitt season pass som de ändå tvingas sedan producera. En felsatsning helt enkelt.

Å andra sidan, även om utvecklaren tjänar gött med pengar så finns det ingen garanti att innehållet blir bra. Utvecklaren har redan fått dina hårt förvärvade slantar. De skrattar sig redan hela vägen till banken.

Avslutningsvis så vill jag säga är att Season Pass är en ondska som vi som konsumenter är delvis ansvariga för. Vill du ha mindre av det? Då måste du som konsument sluta betala för det. Rösta med plånboken.

Filed in: Spelnyheter

About the Author (Author Profile)

Är en skapare och njutare av spel i alla dess former. Har tagit Kandidatexamen i speldesign och projektledning och vidareutvecklar mina färdigheter på YH-utbildningen på Futuregames.

Comments are closed.