Stockholms Spelmuseum

2016-10-03 | By

stockholms-spelmuseum

Förra veckan tog jag med mig min äldsta dotter och spanade in det nyöppnade Stockholms Spelmuseum i Vasastan. En bra studiedag för henne och en chans för mig att gotta mig i nostalgiska artefakter.

ingång

Stockholms Spelmuseum ligger i anslutning till speltidningarna Level och Robots lokaler och har en väldigt fin samling med retromaskiner, flera får man dessutom spela på! Bonus! Själv spelade jag ett par rundor Streetfighter och Metal Slug, medan dottern provade Super Mario World, Sonic och R-Type. Fint riggat och bra med yta att spela på, här kan man stanna länge. Glöm inte att testa det stora Space Invaders spelet vid ingången.

mario

Det finns inte bara spelmaskiner utan en hel del med spelkonst hängande på väggarna som vi gick runt och kikade på. Imponerande färdigheter som i den här broderade tavlan med Zelda motiv av Per Fhager! Kolla gärna in hans andra verk, mycket fina alster. Jag gillade även de fina retroaffischerna med motiv ifrån Space Harrier och Phantasy Star.

zelda

Även arkadspel fanns som Pac-Man och ett bordsarkadspel, tror att det var en MAME enhet eftersom den hade flera spel på. Hade hoppats på ett par till men är ändå nöjd med utbudet av konsoler man fick spela på. Det fanns såklart även nyare teknik som HTC Vive för de som vill prova på VR. Men personligen tittade jag mest på alla fina maskiner som Commodore 64, Amiga och Game & Watch.

pac

Som så många andra museum har även denna en pysselhörna där besökare kan rita bilder eller bara hänga och läsa lite speltidningar. Pikachu vaktar området och ser till att alla fyller i sina teckningar ordentligt, inget slarv!

pika

Ett besök kostar 60:- och barn 0-6 går in gratis. Billigt tycker jag som då kunde bränna mer pengar i shoppen istället, vinst!
Kan varmt rekommendera ett besök till Stockholms Spelmuseum om ni bor eller besöker huvudstaden.
Ni hittar museet på adressen: Markvardsgatan 2
Stockholm 113 53

Filed in: Recensioner, Reportage, Spelkonst, Spelnyheter, Uppsnappat | Tags: ,

About the Author (Author Profile)

Driver Onlinegamer.se tillsammans med Max Collin och lider lite smått av storhetsvansinne. Tycker att Diablo 2 är ett mycket bättre spel än Ultima Online!

Comments are closed.