One Night in Karazhan

2016-08-13 | By

The_Opera

One Night in Karazhan vill se dig på dansgolvet

Då var det dags igen för Blizzard att släppa ytterligare ett äventyr till deras strategikortspel, Hearthstone. Den här gången bjuds det på ett 70-tals discodoftande tema innehållande en stor fest i Azeroth hemma hos ingen mindre än beskyddaren Medivh i Karazhan. ”One Night in Karazhan” innehåller precis som föregående expansioner ett gäng nya kort, utmaningar per klass och Heroic versioner av bossarna, som belönas med en ny kortbaksida om du klarar av att besegra alla. Första uppdraget är gratis medan varje del (eller vinge som det brukar heta) med tre bossar går att köpa för 700 guldmynt eller ca 70 kr men det går även att köpa hela paketet för runt 200 riksdaler.

Hearthstone Screenshot 1

Äventyret

Upplägget på storyn är att Medivh försvinner och i hans frånvaro löper magin amok på festen. Bestick och tallrikar blir till monster som du har som uppdrag att besegra. Lite som Disneys ”Skönheten och Odjuret” fast med lömska husgeråd som vill dig illa. Fast försöka få någon att gifta sig med ett odjur kanske inte heller är så snällt?

Du låser upp de nya korten på samma sätt som tidigare, genom att besegra fiender. Själv behövde jag inte bygga några nya lekar för att besegra samtliga bossar i äventyrets första vinge. Det gick utan problem med min freezemage lek. Men betyder inte att det förblir så när de återstående vingar släpps, kanske nivån blir något högre då.
Designen på den nya spelplanen och korten är som vanligt toppklass, även dialoger och grafik följer Blizzards höga standard som vi är vana vid.

Strategimässigt kan man nog utgå ifrån att de nya korten kommer att skapa en ny meta och troligtvis få flera spelare inklusive mig själv att riva sig i håret över sina odugliga kortlekar. Bara att börja om med nya lekar om man vill kliva upp i ranking, ett tips är att läsa någon av guiderna på Metabomb eller liknande sidor innan man går lös på andra spelare.

Kort och gott är nya expansionen ett bra tidsfördriv (även om samtliga soloäventyr i Hearthstone inte är så lång speltid på) och gillade man föregående expansion ”League of Explorers” så kommer man definitivt vara nöjd med ”One night in Karazhan”.

 

Filed in: Recensioner, Spelnyheter | Tags: , ,

About the Author (Author Profile)

Driver Onlinegamer.se tillsammans med Max Collin och lider lite smått av storhetsvansinne. Tycker att Diablo 2 är ett mycket bättre spel än Ultima Online!

Comments are closed.