Kappa Bar – en E-sportbar med digitala spel

2016-08-09 | By

Sen GG Bar öppnade sina dörrar (se tidigare inlägg), har ett flertal andra krogar med liknande teman poppat upp lite här och var. Det ställe som har kommit upp på tal och sociala medier som oftast är Kappa Bar, så det krävdes inte mycket övertalning för min kompis att släpa mig dit i söndags.

Gillar man spelet Minecraft, lär man utan tvekan gilla färgtemat på inredningen på Kappa Bar. Taket hade flera nyanser av grönt, bartenderns skjorta och menyerna var gröna och möblerna, baren och det mesta av elektroniken var svarta.

Kappa Bar - Baren
Här syns den sköna, gröna inredningen, med E-sport och PS4-spel i TV-skärmarna.

Inredningen av toaletterna var däremot mer inspirerat av spelet Portal, med runda speglar med bakbelysning och orangea och blåa gubbar som visade vad som var dam- och herrtoaletter – åtminstone verkar det som att det var det som var meningen. Det är nämligen inte så svårt för vissa kvinnor att misstolka markörerna och råka gå några steg för långt in, för att sedan hamna i korridoren med den dörrfria och LED-belysta urinoaren…

Kappa Bar - Toalettdörr 1
Den första toalettdörren. Ska det här vara damtoaletten, eller kvittar det?

Kappa Bar - Toalettdörr 2
Den andra toalettdörren. Några steg till höger och du hamnar där urinoaren är.

Kappa Bar - Portal-speglar
PORTALER!? Nej, SPEGLAR! Teleportering ingår ej.

Är man inte sugen på att se E-sportutövare på TV-apparaterna, är Kappa Bar utrustat med ett flertal PlayStation 4:or mittemot baren och 5 speldatorer nära VIP-hörnan, där en storbilds-TV med ett flertal konsoler ligger och väntar på dem som hinner boka den i god tid. Om man ber snällt i baren och har sina ID-handlingar redo att visas upp, kan man få turen att få låna handkontroller till PS4:orna mittemot baren eller hyra en dator en stund. Spelutbudet är något magert, men dem som finns går att spela både solo och med andra. Dessutom kan man alltid fråga personalen om det är tillåtet att ha med sig egna spel att köra igång i konsolerna…

Kappa Bar - Speldatorer
5 speldatorer att hyra, vare sig man kör själv, med kompisar eller över nätet.

Kappa Bar - Storbilds-TV
VIP-hörnan kommer rustat med kontroller, spel och spelkonsoler (inklusive NES) för multispelarna som vill köra själva.

Kappa Bar - Gitarr till Rock Band
Musikspel, någon? Gitarren i VIP-hörnan må tillhöra Rock Band, men spelet jag såg framme var Guitar Hero.

Vill du hellre spela på något eget istället? INGA PROBLEM! Det finns inte ett enda bord eller bås utan ett eluttag eller två max någon halv meter bort, så det går alldeles utmärkt att ta med sig och koppla in sin egen surfplatta, mobiltelefon, Nintendo 3DS eller dylikt. För nätuppkoppling, kan man fråga personalen om lösenordet för Kappa Bars trådlösa gästnätverk.

Kappa Bar - Eluttag
Alla krogar borde ha eluttag vid varje sittplats, min mobiltelefon behöver också energi!

Och vad vore en bar utan barmat? Eftersom nykteristen i mig vägrar komma i närheten av spriten (ja, jag är fortfarande medveten om ironin), var det bara käket jag kunde ta en närmare titt på. Enligt bartendern var allt på menyn ekologiskt, mestadels lokalproducerat och tillagat på plats. Det fanns t.o.m. en hel sektion på menyn som var gjord för att kunna dela med sig av, men den orkade jag och min kompis inte beställa från. Den något minimala ostburgaren på menyn var mer mättande än den såg ut att vara. Själva burgaren var rätt okej för mig och den gröna såsen gillade jag skarpt, men sötpotatisen var för söta för att avnjutas som pommes frites. Som tur är, har bartendern lovat att dessa ska bytas ut mot traditionell pommes frites snart.

Kappa Bar - Kappa Burger
Kappa Burger – en god burgare med god dippsås och alldeles för söta pommes frites av sötpotatis.

Kappa Bar - Bild på burgare
Jag vet inte vems ansikte det här är (kan vara grundaren), men det var en rolig detalj på burgaren!

Men en efterrätt orkade vi åtminstone dela på! De enda sötsakerna som fanns på menyn var 4 glassrätter, men själva glassen hade dem som jobbade i köket på Kappa Bar gjort själva dagen innan. Min svaghet för choklad gjorde valet ganska enkelt att välja efterrätt och jag kan omöjligt säga att jag ångrar det valet det minsta, trots att min tunga är rätt så känslig för salt…

Kappa Bar - Snickers
Snickers – Glass med chokladbavaroise, jordnötskräm, rostade jordnötter och kaksmulor. Saltigt, men GOTT!

I sin helhet, var besöket på Kappa Bar underhållande och minnesvärt. Min kompis och jag åt god mat (även om varmrätten kunde ha varit bättre), jag kunde ladda min mobiltelefon utan att behöva lämna bordet, bartendern var sjysst och tog nöjt till sig vår feedback och det krävdes inget krux för att få låna ett par handkontroller till en PS4 och gapskratta åt deras fightingspel. Även om stället var någorlunda litet, fanns det fortfarande tillräckligt med utrymme att röra sig fritt (vilket kan ha att göra med att det var någon fotbollsmatch på gång, så många flockades på andra barer istället) och stämningen där var rätt lugn (vilket kan bero på att personalen förbjöd folk iklädda med lagfärger att vistas på Kappa Bar).

Ni som vill ge stället en chans, kan läsa mer om Kappa Bar på deras hemsida och besöka dem i Göteborg och så småningom även i Stockholm.

Filed in: Spelnyheter | Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author (Author Profile)

Galen spelnörd med ett gott sinne för detaljer, som bl.a. gillar att skriva, läsa och syssla med hantverk. Frilansar inom spel och multimedia och kan ibland synas på konserter, mässor eller nära ett fönster/utomhus i åskväder med en kamera... Favoritspel: Monkey Island (allihop), The Sims (PC-spelen samt The Sims Medieval), Starship Titanic, Mortal Kombat, Heroes of Might & Magic och många fler...

Comments (3)

 1. Victor

  Fan vad grymt! Det här lär ju Max och jag checka in så snart som möjligt :)
  Btw Kappafiguren är en emoji ifrån twitch.

 2. Victor

  Eller emoticon kanske det heter

 3. Marie Sydby

  Ingen aning, Twitch brukar inte alltid funka för mig, så jag surfar bara dit när jag måste. Däremot såg min kompis och jag ett fotografi på killen hänga vid båset nära köket och ingen av oss hade någon riktig lust att ta en närmare titt på texten under vid det tillfället.

  Jag låter dig och Max få äran att kolla in Kappa Bar när dem öppnar i Stockholm. Själv har jag inte råd med någon tågbiljett ännu…