Recension: She Wants Me Dead (Android)

2016-07-13 | By

Spelet She Wants Me Dead, som spelföretaget Hello There släppte för ett par månader sen, har varit lite svårt att missa p.g.a. det antalet medier som namnet har dykt upp på. Efter en massa speltimmar och tekniska problem från mitt håll, har vi äntligen en recension för er att läsa!

Spelet handlar om Max, som är stolt ägare över den onda katten, Lula. Lula är inte är så förtjust i Max och får tillslut nog. Hon bestämmer sig därför för att hämnas med dödlig utväg…

She Wants Me Dead - Lula
Katter (och även övriga husdjur, om ni frågar mig) ska man respektera, annars…

Som Max, ska spelaren försöka ta sig från vänster till höger igenom en bana. Trycker man ner fingret på vänster sida av skärmen, rör sig Max framåt. Trycker man ner fingret på vänster sida, hoppar han. Dessa kontroller ser spelaren direkt på mobilskärmen när spelet startar och det gäller att vara noggrann med var man trycker för att få dem att fungera.

She Wants Me Dead - Android-kontroller
Spelkontrollerna för mobilversionen till Android.

Som bilden ovan berättar, finns det fällor att undvika. Spelaren får bara en chans på sig att ta sig igenom innan Max skickas tillbaka till start eller närmaste flagga som Max nuddar och spelaren har bara 5 liv i början på varje bana (man får 2 liv till vid varje flagga och mera liv kan köpas med pengar eller mynt). Om inte det var svårt nog, kan Max inte backa (annars kan jag avslöja att det ska finnas en “bugg” i PlayStation 4-versionen, där det går att åtminstone backa fram till vänster skärmkant, men det är oklart om den finns kvar ännu), så det gäller att ta vara på varje steg oavsett hur mycket klockan tickar och vad som följer efter honom i full fart. Annars kommer stackars Max lämna en gravsten efter sig där spelaren misslyckades under spelets gång…

She Wants Me Dead - Flagga och fälla
Här står Max vid flaggan, redo att ta sig förbi en av Lulas många fällor – igen…

Är fällorna för svåra? Har man bra öron för musik, blir det lite lättare. Spelmusiken, som gjordes av Cazzette och AronChupa, är synkad med fällorna. Genom att följa rytmen från vissa toner och instrument, kan spelaren räkna ut när varje fälla sätts på och stängs av. Vissa detaljer i musiken (som t.ex. sångrösten) kan försvinna så fort Max dör, men det går fortfarande att lyssna sig förbi banorna med dem detaljer av musiken som är kvar. Vissa toner kommer dessutom tillbaka, men vill spelaren höra låten i sin helhet under spelets gång (sångrösten kommer inte tillbaka), gäller det att hålla Max vid liv från start till mål. Annars har låten i spelet (som lägligt nog också heter “She Wants Me Dead”) sin egen musikvideo, som spelaren kan komma åt genom att klicka på tavlan med texten “Watch Max die” i spelmenyn (se bilden på Lula längst upp på sidan). Då öppnas en länk till YouTube med videon nedan.

En annan grej som kan hittas i spelmenyn, är garderoben. Här kan man hitta grejer som Max kan ha på sig. Dessa är mer som en kul grej att köpa med mynt eller vinna när man klarar en bana, men vissa saker kan göra spelet lite… intressantare. Bortsett från det som kan ses på bilden nedan och mer därtill, som t.ex. boxningshandskar och en balettkjol, ska det även finnas kläder som ska göra Max osynlig, vilket kan göra spelet något svårare…

She Wants Me Dead - Max garderob
I garderoben finns det grejer för spelaren att samla på och klä Max i.

För att vara ett spel med simpel spelmekanik, är She Wants Me Dead ingen barnlek. Det går sällan en minut utan att Max landar på taggar, blir huggen av en stor yxa eller två, blir sönderbränd av ett eldklot, sprängs i bitar av en mina eller råkar utför någon annan av de många fällorna som Lula har förberett åt honom. Om inte det är delar av charmen, är musiken utan tvekan det (skriver en som har sin gräns med house-musik, så det berättar en hel del). Sen lockas man även av de söta bilderna på Lula, som dyker upp i banmenyn när man har slutfört en bana.

She Wants Me Dead - Banmenyn
För varje bana som slutförs, ersätts siffran med en bild på Lula. Klarar man av hela banan utan att Max dör, får bilden även en gyllene ram.

Spelet finns till PC, PlayStation 4, Android och iOS och kan laddas ner för en summa på Steam och PlayStation Store och gratis på Google Play och App Store. Som en bonus, har Hello There även gjort 5 kortfilmer om Max och Lula, som kan ses här.

Filed in: Recensioner, Spelnyheter | Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author (Author Profile)

Galen spelnörd med ett gott sinne för detaljer, som bl.a. gillar att skriva, läsa och syssla med hantverk. Frilansar inom spel och multimedia och kan ibland synas på konserter, mässor eller nära ett fönster/utomhus i åskväder med en kamera... Favoritspel: Monkey Island (allihop), The Sims (PC-spelen samt The Sims Medieval), Starship Titanic, Mortal Kombat, Heroes of Might & Magic och många fler...

Comments are closed.