Recension: The Detail

2016-06-06 | By

Avslutande delen av The Detail från finska Rival Games landade för ett tag sedan och undertecknad har spelat spelet. Rival Games är en pytteliten studio där alla verkligen är inblandade i allt, vilket kan anas både i eftertexterna och i själva spelet. Spelet är tydligt inspirerat av Telltale Games och det är inget utvecklarna sticker under stol med, men den egna touchen är ett tydligt comics-inspirerat utseende.

20160509185259_1

Huvudrollen sammanfattar spelet.

Storyn är utan att spoila hyfsat standardklyschig vilket blir lite segt. Karaktärerna kan dock överraska, huvudsakligen genom att dom är betydligt tuffare än gängse filmkaraktärer i samma situation. Kanske ett utslag av sisu (spelet utspelar sig i amerikansk storstad, så alla pratar engelska). Grafiken sträcker är allt från högklassig seriestrip till vansinnigt epa, förmodligen ett utslag av att hela företaget är inblandat. Musiken är externt producerad och mycket stämningsfull (och klyschig) när den spelas. I övrigt är det knäpptyst på ett lite störigt sätt, jag började ibland fundera på om mina hörlurar stängt av sig.

20160509184606_1

Gängen gör upp knarkaffär, ni kan inte ana vad som hände sen.

Jag har spelat på PC, spelet finns även till iOS och det är nog plattformen att föredra. Ett bra spel att slöspela i soffan/bilen/hängmattan/campingstugan där det inte får konkurrens av annat. Spelet är inte speciellt långt eller svårt men en helt ok om än ojämn upplevelse.

Filed in: Spelnyheter

About the Author (Author Profile)

Comments are closed.