Svenska utvecklare pratar Swedish Game Awards

2015-01-11 | By

Swedish Game Awards har flängt runt i vårt avlånga land för att intervjua spelutvecklare på företag och se vad de hade att säga om sin tävling!

Den årliga tävlingen för spelutvecklande studenter har dragit igång och som startskott har deras egna kanal laddat upp en samlad intervjuvideo för att hajpa tävlingen. Kort och gott så går tävlingen ut på att folk skickar in sina egengjorda spel och tävlar i de nu 8 kategorierna för att kamma hem priser och exponering för att flyga ut i sina arbetsliv.

En av begränsningarna är att teamen som gör spelet måste ha minst 50% studenter och de får inte jobba eller ha jobbat inom spelbranschen tidigare, så du där som inte kom in på praktiken får också vara med (tjoho)! Detta har visat sig vara ett vinnande koncept då både Arrowhead Game Studios och Stunlock Studios har båda varit med i tävlingen tidigare där de båda vann inom olika kategorier och sedan skapade sina företag som vi nu känner till och gillar väldigt, väldigt mycket.

Information om tävlingen verkar vara något som kommer inom en snar framtid då vi uppmanas att gilla deras Facebook sida och hashtagga skiten ur @SweGameAwards.

Filed in: Intervjuer, Spelnyheter, Videosnuttar | Tags:

About the Author (Author Profile)

Jävligt driven spelare som också gör spel, drömkombon gjord i himlen. Har koll på E-sport, indiespel och japan.

Comments are closed.