Spelutvecklare; ingenjörer eller konstnärer?

2014-10-13 | By

Vi slog oss ner för en liten språkning, Danne, ja å Mackan. Grabbarna grus lider utav den här klassiskt konstnärliga grejen – de kan lägga färg och dylikt på papper för att skapa saker som känns bra. En annan trollar med knäna.

Men hur är det i spelvärlden? Är spelutvecklare ingenjörer eller konstnärer? Båda? Inget? Beväpnade med söndagsångest och nyfärgat hår så gav vi oss ut i vildmarken – och fastnade vid Simogo, Mediocre, Malmö, Karlshamn och hur man bäst bygger Lego.

Var frodas uttrycket bäst? I små eller stora bolag? Är verkligen allting som släpps “indie” konstnärligt? Så många frågor! Så många svar.

Förlåt Matt Rhodes

Filed in: Jag har tänkt på en grej, Podcast, Spelkonst

About the Author (Author Profile)

Listen to me once and for all, Bowsley: You are not a florist! You are a manufacturer of weapons!

Comments are closed.