Vänsterpartiet vinner e-sportevenemanget PolitikerStarcraft

2014-04-14 | By

politikersc2fin

Igår spelades den uppmärksammade turneringen PolitikerStarcraft, där representanter från åtta partier tävlade om att få kalla sig politiska mästare i Starcraft 2. Vänsterpartiets Kalle ‘Prospect’ Pietiläinen gjorde livet surt för motståndarna och kunde efter en rafflande final mot Miljöpartiet till slut norpa åt sig titeln.

Vänsterpartiet hade aldrig några direkta svårigheter i sin väg till finalen. De plöjde raskt genom matcherna utan att förlora en enda runda. Sverigedemokraterna och Piratpartiet kunde aldrig riktigt sätta upp något direkt motstånd. På andra sidan turneringsträdet var det Miljöpartiet som gjorde en liknande bravad. De tog sig med lätthet vidare från matchen mot Folkpartiet och tog sig sedan an Socialdemokraterna innan det var dags för finalen mot Vänsterpartiet.

Finalen spelades bäst av fem matcher, men det behövdes inte mer än tre matcher innan vinnaren kunde koras. Kalle ‘Prospect’ Pietiläinen och Vänsterpartiet var en alltför stor nöt att knäcka för trädkramarnas representant Pontus ‘pe1094’ Eklund.

Jonathan Rieder Lundkvist, som anordnade evenemanget, är mycket nöjd med gårdagens festligheter:

– Jag är mest glad över att det visade sig vara så populärt. Jag hade väntat mig någonstans runt några hundra tittare och ett medelmåttigt intresse för idén. Istället så blev vi tredje mest tittade SC Eventet på Twitch och det slår allt vad jag hade hoppats på. Dessutom gick allt väldigt smidigt och det är tydligt att Living on the Ladder var väldigt uppskattade. De ska ha ett stort tack för att de ställde upp.

Om du missade PolitikerStarcraft går den att se i efterhand på casterduon Living on the Ladders  Twitch-kanal (eller här nedanför).


Watch live video from LivingOnTheLadder on TwitchTV

Vänsterpartiet vann äran att kalla sig Politiska Mästare i Starcraft 2. Om det kommer ha någon inverkan på valet senare i år återstår att se, men nog är det en fjäder i hatten alltid. Åtminstone för den yngre målgruppen.

Fotnot: Deltagande partier var Centerpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet, Moderaterna, Piratpartiet, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, och de hade alla svarat på organisatören Jonathan Rieder Lundkvists inbjudan. Även Feministiskt Initiativ tackade ja, men eftersom de svarade för sent fick de sitta på reservbänken och hoppas på att någon av de andra lämnade sin plats. Det enda av de inbjudna partierna som tackade nej var Kristdemokraterna. För att få vara med krävdes att spelarna varit medlemmar i respektive parti under 2013 samt att de fått ett officiellt godkännande från dem.

Filed in: Spelnyheter | Tags: ,

About the Author (Author Profile)

Grundade Onlinegamer.se i november 2007. Tror fortfarande att Ultima Online är världens bästa spel. Twittrar som @Onlinegamer_SWE