Partierna gör upp – i Starcraft 2

2014-02-17 | By

1669789_628910767174543_535997469_o

(English version here) För fyra år sedan, mitt under den pågående valkampanjen, lät Piratpartiet representanter för de svenska partierna drabba samman i en intensiv Starcraft 2-turnering. PolitikerStarcraft var namnet på evenemanget, och precis som i verkliga livet var det till slut Moderaterna Folkpartiet som kunde ställa sig överst på prispallen. Nu är det återigen valår, och PolitikerStarcraft är tillbaka för andra gången. Denna gång står dock inte Piratpartiet som avsändare.

Uppdatering: Enligt uppgifter var det Folkpartiet som vann förra valårets Politikerstarcraft, inte Moderaterna.

Jonathan Rieder Lundkvist, som var personen bakom Piratpartiets uppmärksammade tilltag förra gången, har denna gång låtit partitillhörigheten hamna i skymundan.

– Jag är fortfarande piratpartist men att låta ett parti arrangera ett event för de andra nio är ingen bra idé. Dessutom tror jag eventet blir mer uppskattat om det inte finns någon uppenbar partilojalitet bakom, berättar Jonathan.

Samtliga riksdagspartier samt Piratpartiet och Feministiskt Initiativ är inbjudna till turneringen. Däremot kommer enbart åtta av dem få tävla mot varandra, så om alla tackar ja till att medverka kommer aktuella opinionsundersökningar få bestämma spelschemat, något som förmodligen gynnar de redan sittande partierna. Men exakt hur denna regel ska utformas är ännu inte klar.

PolitikerStarcraft kör igång söndagen den 13:e april, och ni som vill följa matcherna live kommer kunna göra detta tack vare casterkombon Living on the Ladder. Varje parti får delta med en spelare och en reserv under partiets namn och deltagandet måste vara sanktionerat av partiet. Giltiga deltagare är de som varit medlemmar i partiet under 2013.

Filed in: Spelnyheter | Tags: , ,

About the Author (Author Profile)

Grundade Onlinegamer.se i november 2007. Tror fortfarande att Ultima Online är världens bästa spel. Twittrar som @Onlinegamer_SWE