Framtiden för Onlinegamer.se

2014-02-10 | By

framtiden

Det här är ingen dyster nyhet

Nu när det nya året har börjat tänker vi avslöja våra planer för framtiden.

Först en liten tillbakablick:

För drygt tre år sedan inledde vi ett samarbete med Svenska PC Gamer. Uppdraget bestod i att fylla två sidor i tidningen med innehåll samt att ta hand om deras spelservrar. Dessutom ingick att ta hjälpa till att driva tidningens Steamgrupp. Det har varit ett lyckat samarbete. Under åren har vi startat ett flertal servrar med olika spel, och Steamgruppen har vuxit stadigt till 2790 spelare. Inte så pjåkigt! Samarbetet har dock haft den negativa utvecklingen att vi lagt mindre tid på vår egen verksamhet: Communityt kring Onlinegamer. Men det är ändringar på gång!

Ni som läser PC Gamer har kanske märkt att vårt serversamarbete med PC Gamer tar slut efter januari (vi avslutade med en smäll, se PC Gamers forum). Men bara för att samarbetet med Svenska PC Gamer läggs på is så betyder inte det att vi kommer att stänga ned våra servrar och kasta in handduken. Tvärtom faktiskt!

Jag och Max har pratat länge om att vi vill satsa mer på Onlinegamer.se och vad vi vill åstadkomma med sajten, så vi började fundera på vad vi vill göra och vad vi är bra på.

Vi har under rätt många år sysslat med gaming communities där FADER (old school CS-klan) var vårt första. Det var ett stort och levande community med många sköna medlemmar! Flera av dem är fortfarande aktiva och vi träffar dem när vi har OGLAN till exempel. Det är något vi vill ta till vara på och utveckla vidare.

Hur kan vi då driva vidare det här och få det att rulla rent ekonomiskt?

Till att börja med har vi lyckats få med oss flera duktiga medarbetare – med Daniel och Johan i spetsen – som dagligen bidrar till att göra sajten levande med olika typer av innehåll. Fler skribenter har anslutit och det här är en del som vi vill utöka. Vi tycker att man ska kunna få ut någonting av den tid man lägger på att göra Onlinegamer.se till en så bra och trovärdig site som möjligt, så vi kommer kika på möjligheten att samarbeta med fler annonsörer. Det vinner vi alla på i längden.

Så vi kommer att försöka väcka liv i Onlinegamer Gaming Community och ta hand om de många spelare som vi samlat på oss genom åren, utöka med fler spelservrar och ha olika evenemang där både spelare och företag kan vara med och sponsra med vinster. Mervärde för alla inblandade helt enkelt. Forumet i vår egen Steamgrupp kommer användas mer flitigt framöver.

Vi har redan tjuvstartat den här satsningen och ni kan redan nu gå in och spela på det senaste tillskotten, en sprillans ny DayZ Server och en fet Rust server!

Sist men inte minst kommer vi att börja med att forma om den grafiska profilen så att den känns mer “spel”. Just nu är vi inte nöjda med något förutom att den är responsiv,vilket var den främsta strategin vid den tidpunkten. Ni ser redan nu lite ny grafik som vi tycker ser riktigt bra ut och det kommer att komma fler uppfräschningar framöver.

Så det finns mycket att se fram emot här med oss här på Onlinegamer.se!

Filed in: Spelnyheter | Tags: ,

About the Author (Author Profile)

Driver Onlinegamer.se tillsammans med Max Collin och lider lite smått av storhetsvansinne. Tycker att Diablo 2 är ett mycket bättre spel än Ultima Online!

Comments (3)