Stamplandet: Survival Hunting i Landet för Länge Sedan

2013-05-07 | By

För alla er med storslagna drömmar om att ridandes på en dinosaurie lura in en Tyrannosaurus Rex i ett bakhåll fyllt av primitiva fällor så finns här goda nyheter.

Stomping Ground är ett spel som i slutändan handlar om att överleva i en tämligen ovänlig miljö. En miljö som dessutom är fylld av dinosaurier. Du spelar tillsammans med ett gäng vänner som en grupp jägare, och som alla jägare så behöver ni föda. Med pil och båge så ger ni er ut för att skaffa mat från de mindre dinosaurierna. Ni fäller en, böjer er ner och börja karva frukosten från ert byte när dinosaurievärldens motsvarighet till Jan Guillou bestämmer sig för att krascha festen och sno både byte och din bästa vän. Slickandes dina sår drar du dig tillbaka till lägret med vad du lyckades få med dig, och börjar planera för morgondagen. Om inte det är ett scenario som får det att vattna sig i munnen på er så vet jag inte om vi kan vara vänner längre.

Jan Guillou och din frukost

Under spelets gång så kommer du att kunna addera giftpilar, lassos, spjut och andra tillbehör för att jämna ut oddsen mot de större dinosaurierna.

Servrarna kommer givetvis att kunna hantera mer än en grupp med kompisar som har bestämt sig för att gå primitiva bananer all up in this gameplay, vilket öppnar för eventuella stamkrig och dylik PvP-aggression.

Spelet är än sålänge bara i prototypfasen, men potentialen för succé känns redan närvarande. I nuläget så utvecklas det av ett team som bland annat har stått med i eftertexterna till Skyrim och Dungeon Defenders, så det känns rimligt att spelet faktiskt någon dag kommer att bli färdigt. Erfarenheten finns, potentialen finns. Nu väntar vi bara på en vettig beta.

Filed in: Allmänt, Indie, Spelnyheter

About the Author (Author Profile)

Listen to me once and for all, Bowsley: You are not a florist! You are a manufacturer of weapons!

Comments are closed.