Rymdkapsel: Väldigt lite, gjort väldigt snyggt

2013-05-08 | By

Så Rymdkapsel från Martin Jonasson (grapefrukt games) har släppts idag till alla “Playstation Mobile”-enheter samt PSVita! Om någon har en sådan så får ni hemskt gärna berätta för mig vad ni tycker om liret. Vi andra får sukta ett tag till, och kika på vad som finns ute!

Principen less is more har följt Martins designval genom hela utvecklingsfasen, något som man slås av först när det kommer till grafiken men som även affekterat gameplay. Gameplayet tycks vara baserat kring en variant av den typen av basbyggande som gjorde Dungeon Keepers så fantastiskt. Å ena sidan försöker du hushålla med resurser och hålla din bas tät och säker från skummisar, å andra sidan så vill du expandera.

Soundtracket är gjort av Niklas Ström, även känd som Salkinitzor, och är en enda 15 minuter lång slinga. Det man hör i videon låter som väldigt habil ambient och känns väldigt rymdigt, även om det tydligen ska vara inspirerat av de svenska skogarna. Med lite tur kanske låten släpps separat senare, så att man kan få lyssna på den även utanför spelet.

Spelet kommer även ut på andra plattformar framöver, men ännu finns inga satta datum.

Filed in: Allmänt, Artiklar, Indie, Spelnyheter | Tags: , ,

About the Author (Author Profile)

Listen to me once and for all, Bowsley: You are not a florist! You are a manufacturer of weapons!