Österns Röda Ros: Russian Indie Bundle

2013-05-03 | By

Jag rekommenderar att ni kikar in på Russian Indie Bundle och drar hem spelen som ligger ute där. Alla spelen är gratis, vill man betala så tror jag det finns möjlighet att donera via vissa av de enskilda utvecklarnas hemsidor, och förutom ett så är alla spelen på engelska.

Kite:

Ett peka-klicka som inte drar sig för att kommentera den verklighet människor levde i under den sovjetiska statsmakten. Missbruk, fattigdom och våld i vad som verkar vara en spännande och intressant historia om en mor på jakt efter sin son. Den grafiska stilen är extremt blek och smutsig, och känns som att den går bra ihop med narrativet i övrigt.

Transition:

Ett textbaserat SciFi-äventyr från Basil Voronkov. Skillnaden från gamla klassiker som “Endless, Nameless” är att spelet har grafik. Det lutar mer åt någon slags visual novel-thingie men med större frihet utifrån vad jag kan förstå. Trevlig grafisk profil och ca 10h speltid. Enda problemet är att det inte finns på engelska… Har vi några ryskläsande läsare så får ni hemskt gärna förklara vad det handlar om!

Flyborg 

I den här gameplaypreviewvideon så kan man kika på… Spelmekaniken. Så gör det. Man lirar en robot som försöker rädda så många flugor/smådjur som möjligt från skurkspindlarna och ha ihjäl skurkspindlarna under tiden. Lite stressig strategi med trevlig grafik.

Flyborg

Light:

Light sätter dig som den enda människan kvar i världen, något som leder till att det är omgivningen som får stå för upplevelsen. Videon som Sergey Noskov släppt på Vimeo avger en ganska melankolisk känsla, kanske något för den som vill ha lite meditativ kontemplering i helgen?

Light

 

 

Utöver dessa så finns Dungelot, som verkar vara någon slags rougelike, och Astrodude, som är en klassisk plattformare med en orange astronaut som letar delar till sitt trasiga skepp och syre till sin dräkt.

 

Filed in: Indie, Spelnyheter | Tags: , , , , , ,

About the Author (Author Profile)

Listen to me once and for all, Bowsley: You are not a florist! You are a manufacturer of weapons!

Comments (2)

  1. Defur

    Light såg riktigt mysigt ut, får en att tänka på S.T.A.L.K.E.R , dock förstår jag inte hur spelet fungerar @_@

  2. Johan Toresson

    Såsom jag förstår det (har inte hunnit ge mig in på det än, sitter med Kite) så verkar det vara mer som en rundvandring/upplevelse. Gameplay, om det öht finns, verkar vara sparsmakat…