Assassin’s Creed 4: Black Flag – Sjöröveri i den största världen någonsin skapt för serien

2013-03-05 | By

Katten har flytt säcken och en hel del mumsiga och matnyttiga detaljer rörande kommande lönnmördar- tillika piratsimulatorn Assassins Creed 4: Black Flag finns nu att insupa – här följer ensammanställning över vad vi fått veta i stora drag.

Året är 1715, i Karibien styr och ställer pirater bäst de vill i en laglös republik fylld av roffaranda, korruption, allehanda grymhet, och säkerligen flertalet andra substantiv som hör pirater till.

 • Spelare kommer ta kontroll över en av dessa pirater, en viss ung kapten vid namn Edward Kenway – den insatte noterar säkerligen att han innehar samma efternamn som en viss Haytham Kenway från föregående spel.
  • Edward råkar vara dennes far och därmed farfar till Connor, huvudprotagonisten i Assassin’s Creed 3. Spelet ämnar att berätta hur familjen blev inblandad i konflikten mellan hassassinerna och temperiddarna från första början.
  • Edward beskrivs som en karismatisk men samtidigt vildsint piratkapten som tränats av hassasinerna. Edward har självklart tillgång till den för serien sedvanliga handledsmonterade klingan men kan även använda sig av de fyra flintlåspistoler eller de två huggare han även bär runt på.

  • En hel värld ligger för dina fötter – det kastas runt uttalanden som “den största världen som någonsin skapats i ett Assassin’s Creed-spel”. Med femtio unika platser att utforska så kan detta vara fallet.
  • Självfallet kommer en stor del av spelet spenderas till havs, Edwards eget skepp till och med – The Jackdaw. Att uppgradera skeppet kommer även att vara ett kritiskt moment för att föra spelet framåt – så det är bara att plundra och skövla på!

  1362401647-1-noscale

  • I linje med tidigare spel så använder sig spelet av historiska karaktärer. Spelare kommer att kunna interagera med legender så som Svartskägg, Calio Jack, och Benjamin Hornigold. Allt medan de själva får uppleva denna explosiva tidsepok som ofta talas om som ‘den gyllene tidsåldern för sjöröveri’.
  • Spelet kommer innehålla en multiplayer-komponent. *drops microphone*
 • Ubisoft – Press Release
 • Filed in: Spelnyheter, Trailers & Videor | Tags: , ,

  About the Author (Author Profile)

  En frustrerad Judogubbe fångad i en ung mans kropp.