Torment: Tides of Numenera – Spirituell uppföljare till Planescape: Torment

2013-02-20 | By

torment-tw
Planescape: Torment är det mest fantastiska och hänförande rollspelet som någonsin skapats. Ja, det råkar vara min personliga åsikt – men det är också ett benfast tillika obestridbart faktum.

Följaktligen blev jag självfallet uppspelt som få när inXile annonserade att de skulle börja snickra på en spirituell uppföljare till spelet. En uppföljare som nu fått ett namn – Torment: Tides of Numenera.

“Torment: Tides of Numenera continues the thematic legacy of the critically acclaimed Planescape: Torment. Set in Monte Cook’s new tabletop role-playing world, Numenera™, the newest Torment asks: What does one life matter?”

inXile har inför projektet slagit sig samman med Monte Cook, en väl bevandrad designer då det kommer till bordsrollspel. Cook har jobbat på flertalet Planescape-relaterade projekt och har nyligen drivit igenom en mycket framgångsrik kickstarter-kampanj för ett nytt projekt vid namn Numenera.

bloombottom

Och det kommer vara just i Numeneras universum som spelet kommer att utspela sig. Utöver lite story- och scensättnings-relaterad information så är det så gott som allt vi vet för stunden.

“Numenera’s Ninth World is a fantastic vision of a world in which massive civilizations have risen and fallen – disappeared, transcended, overwhelmed, or destroyed – and left their cities, monuments, and artifacts behind. As each rose and fell, their achievements became part of the accumulated detritus of eons…but much of it did not decay. ”

För den intresserade finns det ytterligare relaterad läsning att supa in – i form av en intervju med Brian Fargo, grundaren bakom Interplay och inXile, som Rock, Paper Shotgun genomförde tidigare i år.

  • Torment: Tides of Numenera
  • Rock, Paper, Shotgun – Post-Planescape: Fargo Reveals The Future Of Torment
  • Filed in: Intervjuer, Spelnyheter | Tags:

    About the Author (Author Profile)

    En frustrerad Judogubbe fångad i en ung mans kropp.

    Comments (1)