Minst 50.000:- till Battlefield 3 på Dreamhack

2012-04-23 | By

Ja, tydligen blir det ordentligt med prispengar i BF-turneringen på Dreamhack i sommar. Fredrik “Ponde” Nyström på Dreamhack avslöjade under gårdagens Eizo Open på Globen att de planerar fler turneringar än någonsin och att BF3 är en av de titlar som får lite mer uppmärksamhet.

-Klanmässigt är det kanske inte så stort, men både besökarna och arrangörerna vill ha Battlefield 3, så det är ju bara att köra, förklarar Fredrik Nyström.

Beskedet, när det blir officiellt, lär glädja den svenska BF-communityn. Hittills har det varit lite tunngrott med pengar till tävlingarna. Något som nu alltså Dreamhack planerar att ändra på.

BFStuff.se och FZ.se har också snappat upp nyheten.

Filed in: Evenemang | Tags: ,

About the Author (Author Profile)

Grundade Onlinegamer.se i november 2007. Tror fortfarande att Ultima Online är världens bästa spel. Twittrar som @Onlinegamer_SWE

Comments (20)

 1. Tobias Granlöf

  Saken är den att det finns en massa klaner och sådana bra. Det enda problemet är att det inte funnits några pengar i spelet, så att de kunnat visa upp sig i turneringar som t.ex denna.

 2. Tobias: visst är det så. BF-scenen är ganska stor, men det känns som att organisatörerna inte tar den på allvar. I en tweet för några månader sedan förklarade en av e-sporten tyngre namn här i Sverige att BF3 är för gamlingar.

 3. Första annonseringen med 50K ligger ute och vi har pratat lite med Dreamhack om det och självklart är det en trevlig prissumma för folk som dyker upp :).

  Det är ett tag kvar till Dreamhack och förväntningarna är rätt stora. Vi hoppas kunna skylta med fler fina saker i fortsättningen fram till turneringen sätter igång ;)

 4. Daniel: det är ju alldeles alldeles underbart :)

 5. Hoppas det inte BARA blir 4vs4sr , utan helst i 8vs8 CQ. Det ihop med en fin spectator-funktion hade nästan passat sig på TV4 :)

 6. aoiugsad

  8v8 or nothing.

 7. Zienx

  lär nog bli 5v5 CQ eller 4v4 SQR, troligtvis 5v5

 8. Mtt

  8v8 at dreamhack would be epic, make it happen let the game be played as it should be.

 9. Epsilon

  5v5 infantry, epsilon will be there!

 10. CrackClan-Urbaan

  8v8 would be awesome.

 11. Would be awesome to be able to spectate this event as well. nice to see that bf3 is still going!

 12. smashT_AU

  How will it be shoutcasted? Hopefully spectator mode by then.

 13. Cornguy

  Har även jag haft lite kontakt med dreamhack, en turnering i formatet 8v8 ligger förmodligen långt borta. Det lutar åt 4v4 eller 5v5 då de gärna ser ett mindre format. De vill ha ett format som når ut till den stora skaran och det är svårt att organisera en turnering med 16 spelare per match. En stor satsning på byoc delen är också aktuellt.

 14. dlight

  8v8 CQ + spectator mode (free cam) would be something amazing to watch.

 15. snjL

  Battlefield är och kommer aldrig vara ett infantrispel. Det är så “stort” som det är tack vare flyg, heli, tank osv. Tar du då bort det så har du bara kvar infantri. Och om vi ska vara lite seriösa så är battlefield inte något bra infantrispel, där finns så många andra spel som är så mycket bättre på infantridelen. Så håll kvar battlefield vid 8v8 eller släpp det helt, för infantrimässigt kommer det aldrig att klara sig.

 16. MrDream

  Epsilon sucks so hard in 8v8 so they want that begginer mode meaning 5v5. 8v8 ofc.

 17. 5on5 is for noobs.

  Go and play CoD 2easy.

  Battlefield is 8on8 with Tanks, Jets…..

 18. SORRY GUYS ,,,,ALL I HEARD WAS CURRY

 19. smashT_AU

  8v8 I hope, much more interesting.

 20. 8vs8 CQ!! Det finns många starka lag som lirar 8on8 Conquest, 5on5 och 4on4 blir nog inte så roligt för ev publik att titta på.