Insnöad mitt i sommaren

2011-07-07 | By

Det är något speciellt när man blir lite så där lagom galen i ett spel Sak samma om det beror på att spelet är bra eller om det handlar om att knäcka koden. Yngsta, som för övrigt fyller 14 i morgon och antagligen kommer att bli alla nördars våta dröm med tanke på hur galen hon är i spel i alla dess former, har blivit biten av SC2.

Det är något speciellt med att gå ifrån att sitta ensam i sin “man cave” och spela spel samtidigt som det övriga östrogengänget fnissar åt Desperate Houswifes eller någon annan serie jag inte ens vågar erkänna att jag kan namnet på till att ha lyckats splittra ligan och ha en hängiven nörd i sin närhet som till och med surfar youtube efter Day9 för att kolla på Starcraft.

Så hur gjorde jag?

Det var rätt enkelt egentligen. Tjejen gillar spel och är en överdängare på att spela scout i TF2. Hon har en längre tid manglat Left 4 Dead 1 och 2 och är inte så där jättesvårflörtad så länge det handlar om att skyffla pixlar så det jag gjorde var helt enkelt att jag fick henne att spela mot en enkel datormotståndare och satt bredvid och coachade henne med mina simpla kunskaper och fick henne att se tjusningen med det hela. Det jag fick ignorera var uttalanden som att Maurader var söt och att basbyggandet var ganska likt sims.

Baksidan med hela projektet är att hon tycker att min klass, Terran, är OP och tråkig att spela för dom har tråkiga units.

Priset togs i bilen idag på väg till badet när hon sa “Pappa, finns det Overlordballonger?”

Så, vad gjorde jag när jag dumpat frun och yngsta på stranden? Åkte och shoppade sc2 såklart! Yngsta blir ju “fjårtis” i morgon och kan äldsta köpa en Justin Bieber affisch till mig när jag fyller år kan jag shoppa sc2 till yngsta. Blir ju en så kallad present till mig själv. Snart har jag någon jag kan styra och ställa över i 2vs2.

Tills den dagen när hon manglat en 40-80 timmar och börjar rätta mig på buildorders och att hellions inte är så där värst vassa mot Protos.

 

 

Filed in: Bloggen | Tags: , ,

About the Author (Author Profile)

Comments (2)

  1. tramsig

    Solklar affärsidé, sälja overlordballonger på nätet ;)

  2. Sveriges bästa gaming familj right here asså.. ang terran OP har din dotter spelat massor med hekka eller?