En krönika om stegar

2011-06-29 | By

Att spela på en stege lärde jag mig redan 1980 men då var det i parkleken i vårberg och då kallades stegen för barometer.
Man fick utmana 2 spelare framför sig och fick sedermera utmaningar från placeringarna strax nedanför. På den tiden spelades pingis till 21 och man hade 5 servar.

Clanbase har jag goda minnen ifrån men då får vi gå tillbaka så långt som till Counter-Strike och beta 5 tiden.
Allt kollande vilken plats motståndarna låg på, vilka de hade mött osv. fick en att nästan bli som en bookmaker på speed. Att sedan spela matcherna och bli förvånad över att placeringen inte betydde ett skit och att man åkt på ett nytt gäng som ville upp och som fullständigt körde över det egna laget var lika tråkigt som att Duke Nuke inte kom ända fram…

Starcraft 2 har sitt eget laddersystem och de senaste dagarna har jag blivit rätt hårt biten.
Bara en match till, har varit mina tankar efter i princip varje vunnen match. Har jag åkt på någon ost så har det snarare varit åt rage-quit-hållet.

Det är nästan så att jag analyserar vilka tider på dygnet jag har lättast för att vinna och min teori är att söka matcher mellan 08:00-10:00 på morgonen.
Då borde den unga vassa generationen sova och de som spelar vara i min ålder eller äldre, och förhoppningsvis sämre!

För tillfället harvar jag i brons och kommer nog att göra en längre tid. Jag har lyckats med konststycket att joddla mig upp till plats 21 och hade jag bara haft fler veckor semester kanske jag lyckats ta mig högre.

Filed in: Bloggen, Spelnyheter

About the Author (Author Profile)

Comments (1)

  1. tramsig

    Har inte märkt nån större skillnad på skillen de olika tiderna på dygnet.
    Men spela aldrig när du själv är trött och bara när du har poäng i bonuspoolen, så klättrar man lättare ;)