En vecka kvar till lan

2011-02-11 | By

Nästa fredag är det Onlinegamer LAN i Spånga. Tiden har rusat fram och i vanlig ordning är man ute i sista stund med de slutliga detaljerna.

Igår tog vi oss ännu en titt i lokalen. Vi undersökte elen, räknade befintliga bord och stolar samt mätte upp hur vi ska placera besökarna. Vi bestämde plats för baren, kiosken och “relaxavdelningen”. I källaren finns en stor sovsal.

Snart stänger vi beställningssidan

Vi blir ca 90 personer på lanet, som det ser ut nu. På måndag nästa vecka kommer vi stänga ned beställningssidan och inte ta emot fler anmälningar. Detta för att det ska bli lättare att planera. Så om du är en av dem som går och tvekar: bestäm dig under helgen, för på tisdag är det försent. Du kommer INTE kunna betala i dörren.

Läs vidare:

Besöka lanet utan dator

Många har frågat om de kan komma dit utan dator. Svaret är JA. Men, det kommer kosta 50:- och man måste registrera sig i förväg. Detta för att vi vill ha namnen på alla som befinner sig i lokalen. Som tillfällig besökare får heller inte sova över. Du som vill komma dit och träffa alla, men inte ta med dig datorn: använd beställningssidan som vanligt, men skriv i textfältet att du ämnar komma dit utan dator. Du får ingen biljett, men vi skriver upp dig på listan. Finns du inte på listan kommer du inte in.

Hygien och så vidare

Vi har nämnt det tidigare och vi säger det igen: det finns ingen dusch i lokalen. Tyvärr. Däremot finns det ett badhus någon kilometer därifrån, så vill man bli ren och fin så får man ta sig dit. Om det är absolut superviktigt att lukta gott hela tiden så får man nyttja handfaten på bästa sätt. Ta med badkläder och handduk.

Parkering

Det finns en parkering i anslutning till lokalen. Med lite planering kan man nog trycka in en 15 bilar där. I villaområdet runt omkring lokalen finns nog möjlighet att ställa bilar också. Och om man har lite kondition kan man ställa bilen på en parkering ett par hundra meter därifrån.

Mat

Vi kommer sälja mat och dryck på lanet. Typ Billys pizza, Gorbys och annan skräpmat. Det finns också smörgåsar, kaffe, godis, läsk… och Rockstar Energy. För er över 18 finns även öl. Om man tröttnar på lankäket så finns pizzerior, thai, kina och hamburgerkiosker i närheten (5-10 min därifrån). I samma byggnad ligger en videoaffär. De säljer bland annat snacks och läsk.

Turneringar / tävlingar

Det kommer spelas lite cuper/turneringar under lanet. Det är jÄgarna som håller i TF2-turneringen och mer information om den kommer finnas på lanet. Viktigt: om du/ni ska vara med i den, kolla upp detta på en gång på fredagen och anmäl er. Första matcherna börjar förmodligen redan på fredag kväll.

Vi kommer också köra en del andra tävlingar. Funcuper, till exempel. Både i TF2 (typ 1on1) och CS1.6. Om det går så kör vi SC2 också. Mer om det på plats.

Spelservrar

Vi sätter upp ett gäng TF2- och CS-servrar, både public och match. Det kommer även finnas en Minecraft-server för er som hellre sitter och bygger. Vill ni ha något annat? Höjta till!

Tänk på detta inför lanet:

Som besökare förväntas du ta med dig det vanliga lan-kittet. Dvs:

 • Dator, mus, tangentbord, hörlurar, sladdar (högtalare accepteras ej)
 • Nätverkssladd (minst 5 meter)
 • Förgreningsdosa (alla besökare får ett el-uttag vardera, så behöver du fler: ta med dig eget)
 • Nåt att sova på
 • Pengar till mat och dryck (man kan inte handla på krita)
 • Deodorant! Raggardusch är räddningen på lan!
 • Kamera. Vi lägger gärna upp dina bilder på Onlinegamer.se

Din dator måste vara uppdaterad och virusfri. Tänk också på följande:

 • Uppdatera alla spel och drivrutiner. Vår internetlina är rätt dålig, så se till att detta görs hemifrån. Starta Steam och låt den stå på över natten.
 • Logga inte ut från Steam. I värsta fall (om internetlinan pajar) måste du kunna spela i Offline Mode.
 • Stäng av DHCP. Det blir IP-konflikter och strul som fan annars.
 • Stäng av eventuella nedladdningstjänster och webbservrar (Torrent-klienter och webbservrar, tex)

Du kommer inte få använda vår internetlina till att ladda ned filer. Vi har bara 24 mbit ned och ca 2 mbit upp så att spela på internet kommer förmodligen INTE att fungera särskilt bra.

Om du är VIP-gäst (med matkupong) och är allergisk eller har andra frågor/önskemål kring maten: hojta till så försöker vi fixa fram något som du kan äta också. Detta gäller även er som redan pratat med oss om detta. Vi har glömt bort! :)

Övrigt:

Vi hoppas att du och dina vänner kommer att trivas. Har du frågor så kan du ställa dem på vår Facebook-sida. Woho! Snart lan!

Filed in: Allmänt, Artiklar, Bloggen, Spelnyheter

About the Author (Author Profile)

Grundade Onlinegamer.se i november 2007. Tror fortfarande att Ultima Online är världens bästa spel. Twittrar som @Onlinegamer_SWE

Comments (17)

 1. Van1lla
 2. Rotab

  blev lite sugen :d

 3. Stefan Lundmark

  Rotab för h-e!!!
  Kom in i direktsändning och dyk upp!!!!

 4. frozzaTDODD

  vars ligger lokalen ifall man vill titta förbi och ta nån öl?

 5. Geass

  Ja Rotab, inte ska den 3.e “upcoming talent of the season” behöva sitta hemma! go!

 6. frozza: Spångafolkan i Spånga, Spångavägen 353
  http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?gatubild=1&gvX=6585459&gvY=1619090&gvH=318.4

  Men, tänk på det som står ovan, angående besökare utan dator.

 7. frozzaTDODD

  jaharu, allright

 8. fisk

  Frozza du kommer väl fan MED dator och inget annat?!?!

 9. Gryzor

  jag tror jag kommer in ändå? har ju ett föredrag att hålla.

 10. Vad vare föredraget skulle handla om… jag har glömt.

 11. tramsig

  “Livet, universum och allting” eller helt enkelt en förklaring om hur lång en quakemeter egentligen är.

 12. Fossen

  Vad e det för mat vi vunnit som vunnit VIP biljetter.
  Inte billys va??? hoppas inte det i alla fall ;)

 13. Stefan Lundmark

  Har för mig att Max sa något om någon polsk variant av billys ;)

 14. tramsig

  Hmpf! kom precis på att jag är allergisk mot allt utom Rysk kaviar, Champagne, vit tryffel och kobebiff, givetvis garnerat med bladguld.

 15. hekka

  +1 på tramsig

 16. Fossen

  verkar som det blir svält för mig i så fall…. allt som tramsig skrev är för gay!!