StarCraft II regerar – Valet avgörs på Battle.net

2010-08-25 | By | 20 Comments

Turneringen PolitikerStarCraft 2010 är en lite speciell turnering i StarCraft II då deltagarna representerar svenska politiska partier. Nu är det knappast någon Beatrice Ask mot Lars Ohly vi kan vänta oss, utan grundkraven är endast att deltagarna ska vara ”någolunda aktiva i sitt parti”. Arrangerande person indikerar att han är medlem i Piratpartiet.

Matcherna är bäst av tre, och spelas i 2v2. Om det står 2-0 hoppar man över det tredje spelet. Första spelet av de tre körs alltid på Lost Temple Tarsonis Assault, och efterföljande kartor väljs av förra spelets förlorare.

Spelarna ska vara någorlunda aktiva i sitt parti. Det är ju ändå det turneringen går ut på. Vi har naturligtvis inget sätt att kontrollera detta, så vi litar på att alla är ärliga. Spelarna behöver inte vara desamma vid varje speltillfälle (för att underlätta rent schemamässigt).

I första rundan möter Kristdemokraterna Folkpartiet, Piratpartiet möter Moderaterna, och Vänsterpartiet möter Miljöpartiet.

Det vinnande partiet tilldelas titeln “Svensk Politisk Mästare i StarCraft II”, eller “SPMSC2”. Catchigt, eller hur?

Läs allt här på PolitikerStarCrafts hemsida

Tipstack: BeAvEr
Tarsonis Assault

Filed in: Spelnyheter, StarCraft 2 | Tags: ,

About the Author (Author Profile)