Honcast $5000 Inviteleague med svenska deltagare

2010-08-28 | By

Den någorlunda kända sidan honcast, som inriktat sig på att casta HoN-matcher har nu själva valt att anordna en turnering med de största lagen inom scenen just nu. Bland annat är stora namn såsom FnaticMSI, SK, Empire med och tävlar, sist men inte minst den svenska klanen Druidz, vars största bedrift är bronsmedalj på DreamHacks HoN-turnering. Dessa klaner, bland andra, gör upp om $5000 i ett åtta veckors långt gruppspelsskede där amerikanska scenen och den europeiska scenen är uppdelad. Varje vecka spelar varje lag en match mot någon annan i sin scen och efter de åtta veckorna kommer sex lag från varje region göra upp i en playoff-turnering för att framställa de slutgiltiga finalisterna i ligan.

Som vi skrev om tidigare har vi alltså minst ett lag att hålla tummarna för i form av Druidz. Jag tog mig en kort pratstund med Ikzu, ledaren för Druidz HoN-lag för att ta temperaturen på våra svenska hjältar:

ikZu

Hur ser Eran lineup ut inför turneringen? Kan vi förvänta oss samma lineup som Ni hade på DreamHack (Loda, ikZu, iskiLL, velociraptor, Akke) eller är det nya bullar?

druidz blev lite semiinaktiva efter DH, vi hade problem då Akke och Loda leftade och resterande spelare hade låg aktivitet. Förra veckan valde vi att ta in hela “Cuddly dogs” och det är de spelare som vi nu ska satsa med. Med andra ord är det Fntastic, pallet, bassets, darkwonyx, piratkuk och jag (ikZu) som nu spelar aktivt för Druidz.

Sex spelare?

ja, piratkuk, pallet och bassets byter runt och spelar alla tre support, medans jag, darkwonyx och fntastic spelar i standardlineupen.

Hur ser Era möjligheter ut i turneringen? Vad har Ni för förhoppningar?

eftersom vi är rätt nya med lineupen vi har så kan jag inte hoppas på för mycket, vi har fortfarande mycket att träna på nämligen. Men med lite teamplay och tur på vår sida så ska vi nog kunna ta en 2/3e plats i Eu-scenen. Sen vet jag inte riktigt hur det blir när dom amerikanska lagen kommer in i bilden, blir tuffare med tanke på delay osv.

Vilka är de största hoten mot Er i turneringen?

Empire och FnaticMSI såklart, speciellt MSI dom har mycket mer teamwork än oss och ser väldigt starka ut, både individuellt och som lag.

Om du får bestämma, hur ser prispallen ut när allt är klart?

ja du, svårt att säga, men jag tror:

  1. FnaticMSI
  2. LOAD
  3. DWi

Då får jag tacka för mig, shoutouts?

Lycka till!

Lycka till själv, vi här på OG kommer hålla tummarna för Er!

Tackar tackar, vi ska göra Sverige stolt!

Första matchen för våra HoN-hjältar går av stapeln onsdagen den första september, klockan 22 svensk tid. De möter inga mindre än FnaticMSI som ikZu alltså varnade för i intervjun. För de som är intresserade kommer denna match kastas live av turneringens anordnare, honcast.

Mer information om turneringen och matchschemat återfinns här.

Filed in: Artiklar, Intervjuer, Spelnyheter | Tags: , , , , , , ,

About the Author (Author Profile)

Comments (1)

  1. Thanks , I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the greatest I’ve discovered till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain concerning the source?|What i do not understood is actually how you are no longer actually much more neatly-appreciated than you might be now. You’re so intelligent.